De ce cu ”oricine altcineva” Reviewed by CD on . EDITORIAL - Peter Vasile CZOMPA Păi cum cu cine votez? Nu asta contează, nu spun, da` spun cu cine nu voi vota în 16 noiembrie 2014! Înainte cu o zi de primul t EDITORIAL - Peter Vasile CZOMPA Păi cum cu cine votez? Nu asta contează, nu spun, da` spun cu cine nu voi vota în 16 noiembrie 2014! Înainte cu o zi de primul t Rating: 0
Ești aici: Acasă » Editorial»De ce cu ”oricine altcineva”

De ce cu ”oricine altcineva”

De ce cu ”oricine altcineva”

EDITORIAL – Peter Vasile CZOMPA

Păi cum cu cine votez? Nu asta contează, nu spun, da` spun cu cine nu voi vota în 16 noiembrie 2014!
Înainte cu o zi de primul tur al alegerilor, scriam într-un editorial: O să spun, însă, doar că aceste alegeri din anul 2014, cu 14 candidați și cu 14 zile între primul și-al doilea tur de scrutin, sunt de cel puțin 14 ori mai importante decât alegerile din să zicem ultimii 14 ani! Sunt mai mult decât convins de acest lucru.

Ei bine, au trecut cele 14 zile și-au rămas doar doi ”catindați”. Unul și unul. Acum e-acum, că de mers la vot nici că-ncape discuție, da` ce-oi face acolo cu cele două pătrate de pe buletinul de vot? Da, m-am decis deja, însă nu vă spui, nu se face! Însă, hai să vă spun de-alte cele, așa, una-alta, de să moară de oftică și unii de-ăia anonimi viteji nevoie mare din aparatul de propagandă roșie de pe Net. Așa că nu spun cum voi vota, dar sigur 100% e că nu voi vota cu Ponta! Nu și basta! Ce, unii zâmbiți? Am zis io cu cine votez? No, atunci repet, nu votez cu Ponta, nici picat cu ceară n-aș putea da votul meu pentru PSD-UNPR-PC-UDMR! Și dintre 1001 motive vă spun doar unul: niciodată, dar absolut niciodată n-am votat cu clica lui Iliescu, Năstase, Dragnea, Hrebenciuc, Stănoiu, Zgonea & co., niciodată. Fiindcă totul începe încă din decembrie 1989, dar nu ăsta-i subiectul aici… poate doar consecințele. Consecințele extrem de grave a tot ce s-a întâmplat în perioadele 1990-1996, 2000-2004 plus încă un an, doi…

Știți, între noi fie vorba, amical, oricare dintre votanții lui Ponta ar putea să mă întrebe acum, de exemplu, cum rămâne cu anii trecuți în care am criticat la sânge fosta gașcă portocalie, fostele guvernări Boc și MRU și pe președintele Băsescu. Rămâne cum am spus și am scris, nu retractez absolut nimic: vai și-amar de fosta mârșavă și coruptă putere portocalie PDL-UNPR-UDMR, în frunte cu Băsescu. Un Băsescu Traian despre care am scris că n-a fost niciodată președintele meu și, nota bene, împotriva căruia am și votat la referendumul din 2012. Da, am fost unul dintre cei 7,4 milioane de ”căcărăi” – parcă așa ziceau ”portocaliii” care nu acceptau alte păreri -, deci fiind unul dintre cei care au votat pentru demiterea lui Băsescu. Dar atunci când scriam despre toate astea, în 2011 și 2012, mai spuneam un lucru, și anume că ar fi bine ca membrii fostului USL să nu cumva să-și imagineze și că au 7,4 milioane de susținători/votanți… iar alegerile parlamentare au confirmat acest lucru.

Dar să revin la idee, adică să închei povestioara despre foștii guvernanți și viitorul fost președinte de Stat. Astăzi, susținătorii lui Ponta îi atacă pe susținătorii lui Iohannis afirmând că prezidențiabilul sibian îi are-n spate inclusiv pe Blaga, Igaș, Roberta Anastase, Videanu, Falcă, Flutur, Berceanu și alții din același aluat, plus pe Laszlo Tokes. Da, așa este, din păcate asta este ACL. Și mă gândesc cu groază (doar) la câțiva lideri ACL din Maramureș – Mircea Man, Ovidiu Nemeș, Mircea Dolha și alți asemenea ”politruci” – și-mi chiar vine să-i plâng de milă lui Iohannis. Totuși, una-i una și-alta-i alta, acum în joc e cu totul altceva, mult mai mult decât prostia cu-mpărțeala gen băsiști, pontiști, comuniști, chiori, anteniști, oteviști, trădători uneperiști, udemeriști mereu șmecheri, oportuniști și profitori, peremiști pontiști, jurnaliști de partid etc. Acum vorba ar fi că în joc e totul: adicătelea, cine pierde, pierde tot, iar cine câștigă, câștigă tot! Tot-tot! Cel puțin teoretic așa văd eu lucrurile. Concret, dacă Ponta ajunge președintele României, atunci PSD-ul pune mâna pe tot ce înseamnă PUTERE în România. Și nimeni și nimic nu le mai stă în cale celor care l-au inventat, creat, manipulat, șantajat și împins în față pe Ponta, celor care urmează să-și tragă toată spuza pe turta lor. Prin marioneta Ponta. Fiindcă Ponta a fost și este doar un simplu executant, nimic mai mult.
Așadar, iată numai un motiv, însă unul capital, pentru care n-ar fi deloc bine ca Ponta să căștige alegerile. Iată de ce închei și tot nu vă spun cum voi vota, dar pomenesc în final de-o chestie faină pe care-am văzut-o pe facebook: un buletin de vot, două pătrate, firește, într-unul stă scris Victor Ponta, iar în celălalt scrie ”Oricine altcineva”. Cred că e limpede unde era aplicată ștampila ”votat”, nu-i așa?
Peter-Vasile CZOMPA

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus