Consilierul județean Adrian Cozma a fost exclus din PNL Satu Mare. El contestă decizia și îi acuză pe unii baroni locali de ”interese personale” Reviewed by CD on . Nemulțumirile și tensiunile interne sunt la ordinea zilei în mai toate formațiunile politice. Nici PNL nu face excepție, ba dimpotrivă, în ultimul timp conflict Nemulțumirile și tensiunile interne sunt la ordinea zilei în mai toate formațiunile politice. Nici PNL nu face excepție, ba dimpotrivă, în ultimul timp conflict Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Consilierul județean Adrian Cozma a fost exclus din PNL Satu Mare. El contestă decizia și îi acuză pe unii baroni locali de ”interese personale”

Consilierul județean Adrian Cozma a fost exclus din PNL Satu Mare. El contestă decizia și îi acuză pe unii baroni locali de ”interese personale”

Consilierul județean Adrian Cozma a fost exclus din PNL Satu Mare. El contestă decizia și îi acuză pe unii baroni locali de ”interese personale”

Nemulțumirile și tensiunile interne sunt la ordinea zilei în mai toate formațiunile politice. Nici PNL nu face excepție, ba dimpotrivă, în ultimul timp conflictele interne între liberali fiind tot mai multe. Deși cu niște ani în urmă liberalii încă se lăudau – și pe bună dreptate – că în PNL fiecare are dreptul să-și spună public opiniile, iată că mai nou, din păcate, atunci când vreun membru liberal mai slobod la gură vorbește prea mult, iar șefii și colegii lui cuminți sunt deranjați că omul nu stă liniștit în banca lui și nu tace, se întâmplă precum în Satu Mare (și nu numai). Recent, PNL Satu Mare s-a descotorosit de unul dintre membrii săi marcanți, avocatul Adrian Cozma, consilier județean, fost candidat la Primăria Satu Mare, la ultimele alegeri locale.

Analizând activitatea consilierului liberal, atât la nivel de partid, cât și referitor la demersurile făcute în slujba comunității și analizând, mai apoi, cauzele luării acestei măsuri dure împotriva lui, lucrurile par a fi mai mult decât ciudate și confuze.
Privitor la această decizie, care pare să aibă cu totul alte temeiuri decât cele obișnuite unei asemenea decizii de excludere a unui membru cunoscut și apreciat în zonă, am purtat o scurtă discuție cu tânărul consilier demis recent, dar care rămâne în continuare oarecum nedumerit de această decizie radicală și a ținut să precizeze că se consideră pur și simplu o victimă a sforăriilor unor baroni locali.
Pe timpul mandatului său de consilier, a ridicat o serie de probleme importante și a avertizat deseori atunci cand lucrurile la nivel teritorial păreau că se clatină sau că nu se acționează în conformitate cu necesitățile locale și semnalează faptul că ”se percepe mai degrabă un iz de interese personale și de protecție a afacerilor acestora și ale clicilor baronilor locali”, indiferent de culoarea politică a formațiunilor din care cei vizați fac parte, dar pe care Adrian Cozma le-a dezvăluit ori de câte ori a considerat, cu argumente, că acestea nu sunt făcute în conformitate cu necesitățile locale reale, cu interesul public general.

Înainte de a trage o concluzie, iată ce mai spune Adrian Cozma:
”Am votat, de exemplu, achiziționarea unor autoutilitare, așa cum era trecut în hotărârea de consiliu, iar ei și-au cumpărat mașini de lux cu ultra dotări. Sunteți niște nesimțiți!” ”Am cerut bani pentru dotări în spital, iar răspunsul a fost: Nu avem bani!” – menționează, pe contul său de facebook, tânărul politician sătmărean.
Totodata, el mai precizează că se percep lesne discrepanțe foarte mari între alianțele politice locale și, respectiv, cele naționale, în sensul că ”la nivel național, conducerea centrală a PNL critică UDMR pentru că votează toate mizeriile PSD-ului, în timp ce la nivel de județ aceștia au creat o ”armonie” cel puțin ciudată, din toate punctele de vedere”.
Tot în acest sens, pe contul personal de facebook, Cozma scrie așa:.
”Nu reușesc să înțeleg strategia PNL Satu Mare. Un partid mare are un singur obiectiv: câștigarea alegerilor. Nu se poate câștiga dacă joci rol de balama. Oamenii te văd. Ca să câștigi în fața PSD trebuie să aduni tot ce ai mai bun și cu mai mare potențial politico-electoral. Cu funcții de „vice” nu schimbi Satu Mare, nu schimbi România. Doar cu oameni curajoși și dedicați binelui public poți reuși. Legat de excluderea mea din partid, nu prea sunt multe de spus. Nu cred că sunt încântați liderii naționali, mai ales că vin alegerile. Vom vedea ce va fi, dar un lucru este sigur: merg înainte, prieteni!”
Din câte am aflat, decizia de excludere din partid a fost luată în 23 mai a.c. de către BPJ, cu 20 de voturi pentru și trei împotrivă. Însă, decizia nu este definitivă, iar cel exclus contestă excluderea lui la forurile liberale superioare. Dacă decizia va fi menținută, Cozma va pierde funcția de consilier județean.
În altă ordine de idei, una dintre supozițiile pe care ni le-a făcut cunoscute consilierul supărat, este și faptul că ”la determinarea excluderii mele a contat și faptul că am fost candidat la conducerea organizației locale, și am pierdut cu doar șapte voturi! (…) În afară de acest fapt, pot observa că există o anumită înțelegere tacită a unor membri PNL cu cei din PSD, alt fapt cel puțin îngrijorător.”
Încă nu știm cu exactitate (dar tot vom afla) cauza profundă, de culise, a luării acestei decizii ciudate, însă în conformitate cel puțin cu datele pe care le-am primit de la tânărul politician, acestea ne conduc cel puțin spre o nedumerire. Dacă afirmațiile sale sunt ancorate în realitatea obiectivă, am putea cu ușurință deduce că la nivel de județ, recte în Consiliul Județean Satu Mare, se petrec anumite lucruri cel puțin neobișnuite, ca să nu spunem chiar dubioase, subliniez, inclusiv conform celor spuse de consilierul județean Cozma!

Călin Daniel CRUCERU

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus