Cinci zile de muncă pentru “Dumbrava minunată” a sătmărenilor Reviewed by CD on . Un grup de 15 tineri din cadrul Bisericilor Adventiste de Ziua a Şaptea din Satu Mare şi Halmeu muncesc timp de cinci zile cot la cot pentru a transforma Dumbra Un grup de 15 tineri din cadrul Bisericilor Adventiste de Ziua a Şaptea din Satu Mare şi Halmeu muncesc timp de cinci zile cot la cot pentru a transforma Dumbra Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Cinci zile de muncă pentru “Dumbrava minunată” a sătmărenilor

Cinci zile de muncă pentru “Dumbrava minunată” a sătmărenilor

Cinci zile de muncă pentru “Dumbrava minunată” a sătmărenilor

Un grup de 15 tineri din cadrul Bisericilor Adventiste de Ziua a Şaptea din Satu Mare şi Halmeu muncesc timp de cinci zile cot la cot pentru a transforma Dumbrava, micuţul sat ascuns în judeţul nostru, într-o localitate pe placul tuturor.

Satul Dumbrava devine tot mai curată pe zi ce trece datorită tinerilor implicaţi în acţiunea TinSerV (Tineri în Serviciu Voluntar) desfăşurată din 15 şi până în 19 iulie la Dumbrava.

Pastorul Daniel Cirţ explică motivaţia pentru care această acţiune are loc în Dumbrava şi nu în altă parte.

„Motivaţia principală a proiectului este slujirea dezinteresată în folosul comunităţii. Facem lucrul acesta pentru că Isus a făcut la fel. Ne punem la dispoziţia localnicilor şi nevoilor localităţii fără aşteptări la răsplată, fără bariere etnice sau religioase şi fără teama de a fi judecaţi. Tinerii se simt bine împreună şi le place să facă ceva pentru un plus de fericire în jurul lor”, a declarat Daniel Ciţ pentru Transilvania-tv.ro.

Tinerii muncesc de dimineaţă până după-masa la tot ce înseamnă curăţenie, adunând deşeurile de pe marginea drumurilor comunale, în curtea şcolii şi a grădiniţei, cosind iarba şi până la vopsitul gardurilor şcolii şi a stâlpilor de pe drumurile din comună.

„Îmi place foarte mult activitatea de aici. Deşi ne trezim de bună dimineaţă şi nu e ca munca din jurul casei, gen spălat vase sau aspirat, îmi place foarte mult şi mă bucur că m-am putut implica. Este puţin obositoare, dar merită pe deplin efortul, deoarece rezultatul este vizibil”, a spus Marta Hura, una din tinerele care a muncit la înfrumuseţarea comunei.

Adolescenţii fac însă mai mult decât o simplă muncă fizică voluntară. Ei petrec în fiecare din cele cinci zile şi câteva ore cu copiii din sat. În acest timp petrecut împreună cu prichindeii, se organizează jocuri distractiv-educative pentru cei mici prin care să-i ajute să se integreze mai uşor în societate şi să cunoască farmecul jocurilor copilăriei.

Pe lângă adolescenţii bisericii, în TinSerV se implică activ şi cei mari, care ajută la pregătirea meselor principale ale zilei sau alte munci care necesită persoane majore. „Îmi place să ies cu tineretul la diferite acţiuni şi o fac ori de câte ori îi stă în putinţă. Adacă ar fi după mine, aş petrece tot timpul liber cu ei”, a spus Samuel Pop, liderul de tineret din cadrul bisericii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus