Câștigătorii concursului „Cu viața mea apăr viața”, faza interjudețeană Reviewed by CD on . În cursul zilei de miercuri, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, s-a desfăşurat etapa interjudeţeană a concursului cu tematic În cursul zilei de miercuri, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, s-a desfăşurat etapa interjudeţeană a concursului cu tematic Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Câștigătorii concursului „Cu viața mea apăr viața”, faza interjudețeană

Câștigătorii concursului „Cu viața mea apăr viața”, faza interjudețeană

Câștigătorii concursului „Cu viața mea apăr viața”, faza interjudețeană

În cursul zilei de miercuri, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, s-a desfăşurat etapa interjudeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.

Principale obiective ale acestei competiții sunt:
dezvoltarea capacitatii de percepție a protectiei civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar;
cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență ori dezastru;
dezvoltarea atitudinii de solidaritate și de implicare voluntară în acțiunile de prevenire și de intervenție în situații de urgență sau dezastre.
Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice: „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat” respectiv „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri”.
La această fază a competiției au participat echipaje din județele Maramureș, Sălaj și Satu Mare. S-au înscris în concurs două echipaje de gimnaziu: Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, Palatul Copiilor Baia Mare și trei echipaje de liceu: Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleul Silvaniei și Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.
În urma desfăşurării probelor de concurs, clasamentul a fost următorul:
La gimnaziu:
locul I – Palatul Copiilor Baia Mare;
locul II – Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare.
La licee:
locul I – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare;
locul II – Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleul Silvaniei;
locul III – Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.
Cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare felicită toate echipele participante și urează mult succes celor clasați pe locul I, care vor paticipa la faza națională a competiției.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus