Carmina Renascentia a susținut un concert de muzică veche (Galerie FOTO) Reviewed by CD on . În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc, miercuri, concertul de muzică veche susținut de „Carmina Renascentia”, eveniment desfășurat în cadrul Festi În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc, miercuri, concertul de muzică veche susținut de „Carmina Renascentia”, eveniment desfășurat în cadrul Festi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Carmina Renascentia a susținut un concert de muzică veche (Galerie FOTO)

Carmina Renascentia a susținut un concert de muzică veche (Galerie FOTO)

În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc, miercuri, concertul de muzică veche susținut de „Carmina Renascentia”, eveniment desfășurat în cadrul Festivalului Magia Crăciunului 2013, în organizarea Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei.

Cei cinci componenți (Keresztesi Ildikó, Lőrincz Tünde, Jónucz Alfonz,Lőrincz Szilveszter, Vezér János) ai cunoscutei formații careiene de muzică veche au încântat careienii cu melodii care i-au purtat pe tărâmuri de poveste de acum câteva sute de ani. În program au susținut atât piese instrumentale, cât și vocale din secolele XVI – XVII în limbile română , maghiară, engleză, germană și latină. Nu au lipsit nici cântecele specifice Crăciunului. Amintim câteva titluri din repertoriu: Nicholaus Schmall: Siebenbürger Tanz, Thomas Campion: Never weather beaten saile, Imnuri din codex Alba Iulia: Hac nube (nr.1), Cantionale Kájoni: Dicsőült helyeken, Piae Cantiones: Puer natus in Betlehem. Prin grația și eleganța interpretării au transmis o puternică emoție celor care au ales să petreacă seara de miercuri în compania muzicii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus