Bugetul judeţului Satu Mare a fost rectificat pe plus Reviewed by CD on . Surprinzător de liniştită şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Judeţean Satu Mare! Pe de o parte, în ciuda percheziţiilor DNA care au avut loc săptămâna trec Surprinzător de liniştită şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Judeţean Satu Mare! Pe de o parte, în ciuda percheziţiilor DNA care au avut loc săptămâna trec Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Bugetul judeţului Satu Mare a fost rectificat pe plus

Bugetul judeţului Satu Mare a fost rectificat pe plus

Bugetul judeţului Satu Mare a fost rectificat pe plus

Surprinzător de liniştită şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Judeţean Satu Mare! Pe de o parte, în ciuda percheziţiilor DNA care au avut loc săptămâna trecută în biroul său, vicepreşedintele Mircea Govor a fost prezent la şedinţă, dar s-a abţinut să dea replici celor care l-au atacat în aceste zile, iar pe de altă parte la fel s-a abţinut şi principalul său adversar în schimburile de replici, consilierul Adrian Cozma, proaspăt ales co-preşedinte al Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal.

În schimb au votat cu toţii cuminţi, în unanimitate, toate proiectele de hotărâre, chiar şi pe cele asupra cărora unii au ridicat obiecţii populiste în şedinţele trecute, astfel că toată lumea a răsuflat uşurată după o şedinţă mult mai scurtă ca de obicei.
Principalul punct de pe ordinea de zi a fost rectificarea pozitivă a bugetului judeţului Satu Mare, astfel încât să fie satisfăcute toate solicitările financiare până la încheierea acestui an.
Astfel, au mai fost alocate 12 milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene, peste patru milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor diferitelor localităţi şi o sumă similară pentru instituţiile subordonate Consiliului Judeţean.
Cu această ocazie, consilierii au aprobat şi un regulament pe baza căruia cultele religioase din judeţ vor putea solicita, până în 8 decembrie, sprijin financiar pentru bugetele proprii, iar preşedintele Adrian Ştef a estimat că suma ce se va aloca pentru culte până la sfârşitul anului se va ridica la aproximativ două milioane de lei.
Tot el estimează că primele tranşe de bani care vor sosi în judeţ în cursul lunii decembrie prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în baza contractelor semnate recent pentru următorii trei ani, se vor ridica la suma de 4 milioane de lei (din cele 720 milioane n.r.).
De asemenea, chiar dacă banii nu vor putea fi accesaţi în acest an, urmând modelul aplicat deja în cazul Aeroportului Satu Mare, Consiliul Judeţean pregăteşte indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a două drumuri judeţene importante, Păuleşti – Borleşti – limită de judeţ Maramureş, respectiv Beltiug – Dobra – Hodod – limită de judeţ Sălaj, astfel încât proiectele să fie gata în momentul în care vor putea fi solicitate fonduri europene pentru ele, iar lucrările vor putea să înceapă în toamna anului viitor.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus