An bogat în manifestări pentru Centrul de Cultură Tradiţională Reviewed by CD on . Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Felician Pop, a prezentat miercuri bilanțul activităților organi Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Felician Pop, a prezentat miercuri bilanțul activităților organi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»An bogat în manifestări pentru Centrul de Cultură Tradiţională

An bogat în manifestări pentru Centrul de Cultură Tradiţională

An bogat în manifestări pentru Centrul de Cultură Tradiţională

Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Felician Pop, a prezentat miercuri bilanțul activităților organizată de această instituţie în anul 2013.

Nu mai puţin de 162 manifestări au avut loc în cursul anului trecut, din care 31 manifestări etnofolclorice, 82 culturale, o lansare de CD cu muzică populară, 17 lansări de carte, două dezveliri de plăci comemorative și 29 vernisaje de expoziții.
Printre festivalurile organizate anul trecut se numără cele de la Oțeloaia, Festivalul, Bogdand, „Dansul Mânănțăilor” sau Danțu la Șură de la Soconzel, toate având ca scop promovarea folclorului autentic.
Felician Pop a prezentat şi acțiunile culturale propuse pentru anul 2014. Acestea sunt: concursul interjudețean de folclor „Rozmarin în colțu mesii”, tabăra de limba și cultură românească pentru copiii din Ucraina, tabăra de instruire cu animatorii culturali și instructori de formații din județ, precum și transformarea zilelor comunale în festivaluri tradiționale.
Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a anunţat că anul acesta se va repara şi acoperișul sediului de pe strada Mihai Viteazu, iar în curând sediul va fi transformat într-un adevărat palat al culturii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus