Bilanţul Consiliului Judeţean Satu Mare pe anul 2014 Reviewed by CD on . Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, au prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, bil Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, au prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, bil Rating: 0
Ești aici: Acasă » Economie»Bilanţul Consiliului Judeţean Satu Mare pe anul 2014

Bilanţul Consiliului Judeţean Satu Mare pe anul 2014

Bilanţul Consiliului Judeţean Satu Mare pe anul 2014

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, au prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul activităţii administraţiei judeţene pe anul care tocmai se încheie.

Ei s-au declarat mulţumiţi de ce au realizat în acest an, ba chiar se pare că, din punct de vedere financiar „anul se încheie excepţional”, după cum a precizat Mircea Govor.
În acelaşi timp, el şi-a exprimat nemulţumirea faţă de „reclamaţiile agasante pe care le fac mereu unii care n-au altă treabă”, referindu-se în special la „senatorul nimănui Valer Marian” şi la „eternul candidat Sergiu Băbăşan”, care ba depun sesizări peste sesizări la toate organele de anchetă şi instituţiile de control ale statului, ba „răspândesc minciuni pe site-uri ilegale”.
„Am trimis microbuze întregi de documente la toate instituţiile de control care ne-au cerut dosare în urma sesizărilor celor doi. Avem oameni care nu fac altceva toată ziua decât să tragă la xerox documentele cerute de organele de anchetă, am făcut nu mai puţin de 13.000 copii xerox până acum, de aceea ar fi bine ca organele respective să iasă odată în public şi să declare dacă au găsit ceva în neregulă, să pună odată capăt acestui circ” – a declarat Mircea Govor.
El este de părere că o bună parte din meritul de a nu fi găsit nimic în neregulă cu ocazia numeroaselor controale la instituţie se datorează funcţionarilor din aparatul propriu de specialitate al Consiliului Judeţean, care este „probabil cel mai bine pregătit din toată ţara” şi îşi face treaba cu profesionalism, astfel încât să nu existe ilegalităţi.
„Probabil conducerile altor judeţe s-au săturat să mai facă ceva şi să fie mereu nevoiţi să-şi dovedească nevinovăţia, că aşa funcţionează justiţia la noi, dar noi nu vom renunţa şi vom continua să lucrăm pentru sătmăreni, să facem toate investiţiile pe care ni le-am propus şi pe care le-am promis, indiferent cât de gălăgioşi sunt contestatarii” – a completat vicepreşedintele Mircea Govor.
Preşedintele Adrian Ştef i-a mulţumit acestuia pentru rolul de „liant” între judeţul Satu Mare şi Guvernul Ponta, remarcând faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale condus de Liviu Dragnea a acordat în acest an Sătmarului o atenţie specială, concretizată în sume mai mari de bani ca oricând până acum.
Ca exemplificare, a amintit de cei peste 55 milioane de lei pentru proiectele de infrastructură derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, cei 56 milioane de lei investiţi în sistemul de sănătate, inclusiv plata datoriilor istorice ale Spitalului Judeţean, modernizarea unor secţii şi redeschiderea, respectiv deschiderea Policlinicii Vechi din Satu Mare şi a Ambulatoriului spitalului din Negreşti-Oaş.
De asemenea, a menţionat sumele de bani din care s-a făcut reabilitare totală la drumurile din judeţ pe lungime totală de 212 km, inclusiv unele porţiuni neglijate de decenii întregi, dar şi cei 160 milioane de euro din fonduri ale Uniunii Europene, aici fiind inclus şi megaproiectul derulat de Apaserv pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în localităţile judeţului.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus