Atentie la înselaciuni prin telefon ! Reviewed by CD on . Mai multe sesizari au fost facute la Politie în ultima perioada în care victimele reclama ca au fost contactate telefonic de persoane care s-au recomandat, în m Mai multe sesizari au fost facute la Politie în ultima perioada în care victimele reclama ca au fost contactate telefonic de persoane care s-au recomandat, în m Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Atentie la înselaciuni prin telefon !

Atentie la înselaciuni prin telefon !

Atentie la înselaciuni prin telefon !

Mai multe sesizari au fost facute la Politie în ultima perioada în care victimele reclama ca au fost contactate telefonic de persoane care s-au recomandat, în mod fals, a fi ofiteri de politie si care le-au solicitat diverse sume de bani pentru a scapa de la închisoare o ruda care a provocat un accident rutier grav.

În prezentul tip de înselaciune, infractorii se bazeaza în primul rând pe puternica reactie emotionala pe care vestea data o produce, starea de soc si teama sunt cele pe care mizeaza raufacatorii, stiind ca majoritatea oamenilor actioneaza precipitat în aceste situatii. Escrocii aleg în principiu persoane vârstnice care, extrem de speriate, se precipita si nu verifica informatia, urmând doar instructiunile. Escrocii de acest tip sunt greu de prins deoarece totul se deruleaza prin telefon si conturi bancare. În fapt, infractorii apeleaza numere din retele fixe de telefonie si prevalându-se de calitati mincinoase, de exemplu se prezinta a fi „ofiterul Georgescu de la Politia Judeteana”, anunta respectiva persoana ca un membru apropiat al familie sale – fiu sau sot – a provocat un accident de circulatie, victima având rani foarte grave. Ulterior infractorii cer sume de bani pentru ca victima accidentului sa fie despagubita, ori pentru plata spitalizarii, iar pentru a creste tensiunea amintesc si ca persoana ce a provocat accidentul e retinuta în arestul Politiei si astfel nu poate fi contactata. Încercând astfel sa limiteze posibilitatile victimei de a verifica daca informatiile primite sunt reale, infractorii cer persoanelor sa le expedieze sume de bani în anumite conturi. Sub impulsul trairilor de moment, victimele furnizeaza autorilor, uneori fara sa realizeze, si alte date, cum ar fi numerele lor de telefon mobil. Convorbirea este reluata pe telefonul mobil si victima este în legatura permanenta cu infractorul pâna când ajunge la cea mai apropiata unitate bancara si expediaza sumele de bani. Abia la final, când realizeaza ca a fost înselata, persoana depune plângere la Politie.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus