Alarmă cu un virus periculos în județ. Filtre în municipiul Satu Mare Reviewed by CD on . Autoritățile județene, în frunte cu Instituția Prefectului și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), au dispus măsuri urgente, dup Autoritățile județene, în frunte cu Instituția Prefectului și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), au dispus măsuri urgente, dup Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Alarmă cu un virus periculos în județ. Filtre în municipiul Satu Mare

Alarmă cu un virus periculos în județ. Filtre în municipiul Satu Mare

Alarmă cu un virus periculos în județ. Filtre în municipiul Satu Mare

Autoritățile județene, în frunte cu Instituția Prefectului și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), au dispus măsuri urgente, după ce există suspiciunea prezenței virusului pestei porcine la un animal de lângă municipiul Satu Mare. Au fost prelevate probe, iar rezultatele vor veni în câteva ore.

Astfel, deja s-a trecut dezinfecția tuturor mașinilor care circulă în zonă. Au fost realizate filtre la intrarea în municipiul Satu Mare, în Balta Blondă, fiecare mașină fiind stropită cu substanțe speciale. Filtrele sunt formate din echipaje ale Poliției Locale, Inspectoratului Județean de Poliție și Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat în urmă cu o lună că județul este în pragul unei alerte de gradul unu, dată fiind iminența infestării cu virusul pestei porcine.

”Pătrunderea bolii pe teritoriul județului Satu Mare ar presupune măsuri de carantină de gradul unu, să ne ferească Dumnezeu”, a declarat Nicolae Dumuța.

Alerta de gradul unu înseamnă izolarea localității și intervenția structurilor specializate, inclusiv a armatei, în caz de forță majoră. De asemenea, toți porcii ar urma să fie uciși, cu sau fără voia proprietarilor.

”Este o situație de urgență. Intră în activitate structurile militare. Nu mai discută nimeni. Militarii intră în curțile oamenilor în astfel de situații”, a mai spus directorul DSVSA în urmă cu o lună.

Este important de menționat faptul că acest virus nu se transmite la om, dar el poate compromite total întregul efectiv de porcine, care ar duce la pierderi economice semificative.

Sursă foto & text: https://presasm.ro/fotogalerie-virus-periculos-la-granitele-satmarului-filtre-in-municipiul-satu-mare/

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus