Activități de prevenire a violenței la Școala „Constantin Brâncoveanu” Reviewed by CD on . Prevenirea violenţei în şcoli este o temă tratată cu prioritate de poliţiştii sătmăreni. Activităţile preventive pe acest subiect sunt, cel mai adesea, orientat Prevenirea violenţei în şcoli este o temă tratată cu prioritate de poliţiştii sătmăreni. Activităţile preventive pe acest subiect sunt, cel mai adesea, orientat Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Activități de prevenire a violenței la Școala „Constantin Brâncoveanu”

Activități de prevenire a violenței la Școala „Constantin Brâncoveanu”

Activități de prevenire a violenței la Școala „Constantin Brâncoveanu”

Prevenirea violenţei în şcoli este o temă tratată cu prioritate de poliţiştii sătmăreni. Activităţile preventive pe acest subiect sunt, cel mai adesea, orientate spre elevii de gimnaziu, acolo unde fenomenul tinde să se manifeste mai pregnant, datorită vârstei critice care nu le permite elevilor să-şi gestioneze corect emoţiile şi impulsurile, dar şi dorinţei de afirmare personală care se poate manifesta în detrimentul colegilor sau al profesorilor.

Luni, 20 martie 2017, poliţiştii din structura de prevenire a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare s-au întâlnit cu elevii claselor a V-a şi a VII-a ai Şcolii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare.
În cadrul celor patru activităţi susţinute de inspector principal Hrihorişan Felicia şi inspector principal Chiorean Liviana au fost abordate teme legate de violenţa fizică şi verbală, aceasta din urmă fiind mai des manifestată în rândul elevilor.
Chiar dacă violenţa verbală, concretizată în jigniri, etichetări, ironii, glume răutăcioase, este din punct de vedere legal considerată ca fiind mai puţin gravă decât violenţa fizică, studiile realizate pe această categorie de vârstă dovedesc că pentru elevi batjocura este forma cea mai dureroasă de violenţă. Hărţuirea sistematică, ameninţare, şantajul sunt infracţiuni din sfera violenţei verbale şi psihice, la fel cum sunt şi lovirea sau vătămarea corporală, infracţiuni împotriva persoanei.
Elevii au fost ajutaţi să conştientizeze impactul şi consecinţele unor astfel de fapte, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, insistându-se asupra faptului că ascultarea celuilalt, toleranţa şi înţelegerea le vor aduce beneficii relaţionale şi nu comportamentul violent, care poate fi văzut ca un semn de putere, dar care aduce prejudicii de imagine şi îndepărtarea celui în cauză de activităţile grupului.
Activităţile preventive, la care au participat 125 de elevi, au fost coordonate din partea şcolii de doamna consilier şcolar Simona Macarie şi realizate cu sprijinul doamnei director Anca Seucea.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus