Prefectura a trimis înapoi Consiliului Local taxa de mediu. Reviewed by CD on . Pentru ca nu este o practică unitară în acest domeniu la nivelul administraţiilor locale din ţară, consiliile şi primăriile oraşelor din regiunea noastră s-au s Pentru ca nu este o practică unitară în acest domeniu la nivelul administraţiilor locale din ţară, consiliile şi primăriile oraşelor din regiunea noastră s-au s Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Prefectura a trimis înapoi Consiliului Local taxa de mediu.

Prefectura a trimis înapoi Consiliului Local taxa de mediu.

Prefectura a trimis înapoi Consiliului Local taxa de mediu.

Pentru ca nu este o practică unitară în acest domeniu la nivelul administraţiilor locale din ţară, consiliile şi primăriile oraşelor din regiunea noastră s-au străduit, pe cât posibil, să scutească populaţia de această povară financiară suplimentară, doar la noi s-a votat din prima să fie aruncată taxa suplimentară de mediu în cârca sătmărenilor.

Recent, de exemplu, Consiliul Local Baia Mare a refuzat să împovăreze locuitorii municipiului cu această taxă, transferând-o în sarcina companiei de salubrizare, care este, de-altfel, firma soră a Florisalului sătmărean.
Prefectura Satu Mare a anunţat imediat după adoptarea HCL buclucaşe că o va analiza din punct de vedere juridic şi, la nevoie, va lua măsurile legale ce se impun. Asta nu a împiedicat însă firma sătmăreană de salubritate să includă taxa de mediu pe facturile pe care le-a trimis abonaţilor în ultimele luni, inclusiv retroactiv din ianuarie 2017.
S-a aflat rezultatul analizei pe care au făcut-o juriştii Prefecturii, iar comunicatul de presă trimis de reprezentantul Guvernului în judeţ îl publicăm integral:
Ca urmare a exercitării controlului de legalitate asupra hotărârilor adoptate de către Consiliul Local al Municipiului Satu Mare, prefectul judeţului Satu Mare, prin adresa nr. 5245/05.05.2017 a transmis spre reanaliză Hotărârea nr. 49/23.02.2017 pentru aprobarea perceperii taxei reglementate de OUG nr. 196/22.12.2005 privind Fondul pentru mediu, în sensul modificării și completării acesteia, în vederea intrării în legalitate.
Aceasta este procedura prealabilă, prin care s-a solicitat stabilirea expresă de către forul deliberativ a plătitorului/plătitorilor taxei de mediu instituite prin art. 9, alin. 1, lit. C din OUG 196/2005. În cazul neconformării, prefectul este îndreptățit să promoveze acțiunea în instanță pentru anularea HCL nr. 49/23.02.2017.
În același timp s-au adus la cunoștința Consiliului Local prevederile legale care trebuie respectate de către operatorul de salubrizare în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea se regăsesc în Legea Nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, Legea Nr. 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, Ordinul ANRSC nr. 82/2015 privind Regulamentul-cadru a serviciului de salubrizare a localităților.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus