Activități de prevenire a furturilor din locuințe, auto și tâlhării Reviewed by CD on . Activităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, din auto şi a tâlhăriilor din campania „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi”, vizate de poliţi Activităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, din auto şi a tâlhăriilor din campania „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi”, vizate de poliţi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Activități de prevenire a furturilor din locuințe, auto și tâlhării

Activități de prevenire a furturilor din locuințe, auto și tâlhării

Activități de prevenire a furturilor din locuințe, auto și tâlhării

Activităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, din auto şi a tâlhăriilor din campania „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi”, vizate de poliţiştii sătmăreni au debutat în judeţ vineri, 6 iunie, printr-o acţiune organizată în municipiul Carei.

Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Satu Mare împreună cu colegii lor din cadrul Poliţiei Municipiului Carei, au distribuit 200 de pliante cu recomandări preventive într-o acţiune stradală desfăşurată în zona centrală a oraşului. Activitatea a fost primită cu interes şi receptivitate de careieni, aceştia având totodată ocazia de a purta discuţii cu poliţiştii prezenţi la acţiune, solicitându-le sfatul în anumite situaţii punctuale care îi preocupau.
Marţi, 10 iunie, în cadrul aceleiaşi campanii poliţiştii au fost prezenţi la o întâlnire cu membrii Clubului Vârstnicilor Speranţa, al Organizaţiei Caritas Satu Mare. Inspector Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, le-a vorbit celor peste 30 de beneficiari ai Clubului despre riscurile victimizării în cazul persoanelor vârsnice. La întâlnire au participat şi poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, agent şef principal Dorel Fărcaş, agent principal Komoz Adriana şi agent şef adjunct Giraţi Cristian.
Au fost aduse în atenţia publicului aspecte privind siguranţa locuinţei, insistându-se asupra bunei vecinătăţi ca factor de protecţie împotriva infractorilor, precum şi măsurile preventive pe care e bine ca vârstnicii să le adopte pentru a nu deveni victime ale înşelăciunilor ori ale tâlhăriilor. Discreţia cu privire la banii şi bunurile proprii şi precauţia în relaţia cu persoanele străine care îi abordează, uneori chiar la domiciliu, au fost cei doi piloni pe care s-a axat discuţia dintre poliţişti şi pensionari.
Poliţiştii au subliniat faptul că relaţiile de bună vecinătate presupun discreţia şi faţă de bunurile ori programul vecinilor care nu ar trebui discutat cu persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.
Pensionarii nu sunt vizuţi de poliţişti doar ca persoane cu un grad mai mare de vulnerabilitate, ci şi potenţiali vectori de informaţii. Acesta este şi motivul pentru care fiecare vârstnic prezent a primit nu doar unul, ci trei pliante cu informaţii preventive, pentru a fi distribuite şi celor apropiaţi lor.
Acţiunile preventive circumscrise campaniei naţionale Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi vor continua pe toată perioada verii, cu atât mai mult cu cât este perioada concediilor şi, implicit al absenţelor mai mari de la domiciu.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus