Zilele Județului Satu Mare (Galerie FOTO) Reviewed by CD on . Cu toate că deschiderea oficială are loc abia sâmbătă, Zilele Judeţului Satu Mare au început deja de vineri, cu un fel de Ziua 0, cu manifestări pe măsura celor Cu toate că deschiderea oficială are loc abia sâmbătă, Zilele Judeţului Satu Mare au început deja de vineri, cu un fel de Ziua 0, cu manifestări pe măsura celor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Zilele Județului Satu Mare (Galerie FOTO)

Zilele Județului Satu Mare (Galerie FOTO)

Cu toate că deschiderea oficială are loc abia sâmbătă, Zilele Judeţului Satu Mare au început deja de vineri, cu un fel de Ziua 0, cu manifestări pe măsura celor care vor urma pe parcursul acestui sfârşit de săptămână.

După câteva momente de folk şi dans cu trupe locale, la orele serii a avut loc concertul vocal-simfonic al Filarmonicii „Dinu Lipatti” cu participarea artiştilor de la Opera Maghiară din Cluj, după care preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, alături de o bună parte a consilierilor judeţeni, au dat startul oficial al manifestărilor celei de-a doua ediţii a Zilelor Judeţului Satu Mare.
A urmat apoi un recital suav şi încălzitor de inimă al lui Ducu Berţi, cu vechile şlagăre pe care le-au cântat chiar şi cei care aşteptau deja cu nerăbdare concertul EDDA.
Din respect pentru veteranii rock-ului maghiar nu vom intra în detalii, doar menţionăm că poate nu e cea mai bună idee ca fenomenul „băiatul tăticului” să fie transpus pe scenă în faţa a mii de spectatori care aşteaptă un show aşa cum au fost obişnuiţi în ultimii 40 de ani de când există şi se bucură de succes trupa legendară.
Zilele Judeţului au continuat sâmbătă seara cu momente de mari emoţii, un concurs de frumuseţe adevărată şi recitaluri ale unor artişti îndrăgiţi şi demult aşteptaţi la Satu Mare.
Primii care s-au confruntat cu emoţiile au fost „Luminătorii satelor”, aceştia fiind invitaţi pe scena de folclor şi premiaţi de preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, pentru contribuţia lor de o viaţă la dezvoltarea vieţii culturale a localităţilor rurale în care trăiesc.
Apoi a venit rândul concurentelor de la „Miss Judeţul Satu Mare” să-şi stăpânească emoţiile evoluând pe scena mare din Centrul Nou, în cadrul unui spectacol în care publicul a fost încântat atât de frumuseţea acestora, cât şi de recitalurile şi show-ul de magie al unor tinere talente sătmărene.
Participantele la Miss şi-au reprezentat cu mândrie localităţile din care provin, din diferite regiuni ale judeţului, ele făcând o adevărată paradă a portului popular, dar şi a ţinutelor elegante de seară.
După îndelungi deliberări ale juriului, Miss Judeţul Satu Mare a fost desemnată Balogh Bettina din Botiz, elevă a Colegiului Naţional „Ioan Slavici” din Satu Mare, iar alături de ea au mai urcat pe podiumul imaginar Florica Ţiplea din Racşa, elevă la Liceul „Ioniţă G. Andron din Negreşti-Oaş, şi Laura Mitraşca din Căuaş, elevă la Liceul Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din Carei.
Au urmat apoi concertele aşteptate de publicul ce a umplut încet-încet Piaţa 25 Octombrie. Prima pe scenă a fost Lora, cu un recital de-a dreptul sexy, urmată de nebunaticul CRBL, dar aceasta a fost doar încălzirea pentru superconcertele ce au urmat.
Vedeta pop-rap-ului din Ungaria, Geszti Peter, a sosit la Satu Mare de data aceasta cu noua sa trupă, Gringo Sztar, compusă din două zâne cu frumuseţe şi voci răpitoare, precum şi o orchestră completă, aşa cum îi şade bine unei personalităţi adevărate a muzicii.
El a oferit publicului sătmărean şi o altă surpriză plăcută, intrând în legătură virtuală, cu ajutorul tehnicii online, cu legendarul cântăreţ Zoran, cu care au cântat împreună un şlagăr vechi al acestuia din urmă, transpus pe ritmuri moderne de Geszti & Gringo Sztar.
Publicul era deja în fierbere când pe scenă şi-au făcut apariţia băieţii de la 3 Sud Est. Apoi toată piaţa a cântat cu ei şlagărele copilăriei sau tinereţilor noastre, dar şi hit-urile mai noi, pline de „Emoţii”.
La un moment dat a început să picure a ploaie, ocazie pentru Laurenţiu Duţă să iasă de sub copertina protectoare a scenei, invitându-şi şi colegii pe podiumul ce se întindea până în rândurile publicului: „Hai să stăm în ploaie cu ei”! Uralele şi ropotele de aplauze pe care le-a primit se pare că au speriat ploaia, care nu i-a mai ameninţat pe sătmăreni pe tot parcursul serii.
Seara magnifică s-a încheiat cu probabil cel mai spectaculos foc de artificii de la Satu Mare din ultimele decenii.
Zilele Judeţului continuă duminică, de asemenea cu un program bogat pe ambele scene, precum şi în celelalte locaţii unde sunt programate manifestări specifice.
Sărbătoarea dedicată județului Satu Mare a ajuns la final. Și duminică, în ultima zi de distracție, programul a fost unul foarte bogat pe ambele scene.
Programul la scena mare amplasată în Piața 25 Octombrie a început în jurul orei 18.00, când formațiile locale și artiștii locali au susținut recitaluri pentru a încălzi publicul sătmărean înaintea superconcertelor care urmau să aibă loc.
Așadar, prima vedetă care a urcat pe scena sătmăreană a fost Alex Velea. Cântărețul este foarte îndrăgit de sătmăreni. La fel ca de fiecare dată acesta a susținut un show incendiar în fața a zeci de mii de tineri.
A urmat apoi frumoasa cântăreață Antonia care a încântat publicul cu melodiile care au consacrat-o, dar și cu farmecul și frumusețea ei.
De amintit este faptul ca Primaria Odoreu a facut o concurenta mare celor doua scene, dansul si hora din fata standului s-au intins pina spre seara.
Sătmărenii, au așteptat-o cu nerăbdare și pe îndrăgita artistă Andra, alături de care au cântat și să dansat până la final.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus