Voluntariatul, promovat prin expoziţia „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak” Reviewed by CD on . La Satu Mare va avea loc o expoziţie despre Janusz Korczak, eveniment ce se va desfăşua la Mzeul de Arte, cu ocazia promovării „Campaniei de promovare a volunta La Satu Mare va avea loc o expoziţie despre Janusz Korczak, eveniment ce se va desfăşua la Mzeul de Arte, cu ocazia promovării „Campaniei de promovare a volunta Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Voluntariatul, promovat prin expoziţia „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak”

Voluntariatul, promovat prin expoziţia „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak”

Voluntariatul, promovat prin expoziţia „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak”

La Satu Mare va avea loc o expoziţie despre Janusz Korczak, eveniment ce se va desfăşua la Mzeul de Arte, cu ocazia promovării „Campaniei de promovare a voluntariatului şi de advocacy pentru nevoile şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor străzii”.

Institutul Polonez din Bucureşti, alături de Asociaţia Stea şi Muzeul de Artă Satu Mare invită sătmărenii la expoziţia „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak”. Expoziţia va putea fi vizitată până în 9 iulie.
Această expoziţia prezintă viaţa lui Janusz Korczak, remarcabil pedagog, gânditor umanist şi scriitor polonez evreu, de profesie medic pediatru, care a activat toată viaţa pentru egalitatea în drepturi a copiilor, ideile sale devenind fundamentul Convenţiei privind drepturile copilului. Expoziţia va rămâne la Satu Mare până în data de 9 iulie 2012.
Expoziţia intitulată „Apărătorul cauzei copiilor. Povestea lui Janusz Korczak” este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 106 ani. Expoziţia a fost pregătită pe baza cărţii omonime a lui Tomek Bogacki (n. 1950), pictor şcolit la Academia de Arte Plastice de la Varşovia, autor de cărţi pentru copii, de proiecte de filme de animaţie şi scenografii de teatru. Expoziţia, alcătuită din 16 planşe ilustrate cu măiestrie, prezintă povestea vieţii lui Janusz Korczak, polonez de origine evreiască, excelent pedagog, doctor, literat. Conceptul lui novator despre educaţie a devenit un fundament pentru Convenţia privind Drepturile Copilului, cel mai important document internaţional destinat ocrotirii drepturilor şi libertăţilor copilului. Seimul Poloniei a declarat anul 2012 drept Anul Korczak, pentru a comemora 70 de ani de la moartea acestui pedagog de excepţie, a cărui personalitate dorim să o facem cunoscută prin această expoziţie. Planşele sunt amplasate la înalţimea de 1 metru, pentru a putea fi accesibile copiilor.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus