Tradițiile și obiceiurile au fost reînviate în acest weekend la Negrești Oaș.
Timp de două zile,capitala Țării Oașului a găzduit Festivalul Regional al Patrimoniului Culinar Carpatic din România.Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, în parteneriat cu Asociaţia de Turism din Ivano-Frankivsk, Consiliul local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociaţia EcoLogic – judeţul Maramureş, Camera de Comert şi Industrie din Slovacia şi Asociaţia Szamos-bazár din Ungaria.
Festivalul Regional al Patrimoniului Culinar Carpatic a întrunit mai mulți reprezentanți ai localităților care sunt incluse în proiectul “Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”. Acesta se desfășoară în partenierat cu țările vecine.Astfel Muzeul Țării Oașului s-a umplut de tarabe pline de produse specifice fiecărei zone folclorice.Atracția zilei a fost însă păpușa primei doamne a Americii care a fost îmbrăcată în straie oșenești.
Vizitatorii au avut ocazia să deguste preparate precum pâine de porumb, gemuri, miere si dulceturi, diferite prăjituri, cozonaci, fructe, beles cu varza, cartofi, brânză și gem de prune, ștrudli, fancuri cu gem, diferite plăcinte umplute, “boace”, “brânzoici”, “gomboț” cu prune, gulas, cârnați și șuncă afumată, palinca si alte bauturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, precum și apă minerală, etc.Maestrii in arta culinara din Slovacia și Ucraina și-au prezentat și ei mancarurile traditionale., dar nu au lipsit nici preparatele din zona sătmarului.Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu diferite programe artistice oferite de artiști cunoscuți din zona Satu Mare-Maramureș.