Testare gratuită Babeş – Papanicolau pentru sătmărence Reviewed by CD on . Ministerul Sănătăţii desfăşoară Programul Naţional de Screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. Subprogramul naţional de screening Ministerul Sănătăţii desfăşoară Programul Naţional de Screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. Subprogramul naţional de screening Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Testare gratuită Babeş – Papanicolau pentru sătmărence

Testare gratuită Babeş – Papanicolau pentru sătmărence

Testare gratuită Babeş – Papanicolau pentru sătmărence

Ministerul Sănătăţii desfăşoară Programul Naţional de Screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. Subprogramul naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin reprezintă un ansamblu de acţiuni multianuale organizate pe o perioadă de cinci ani, în scopul prevenirii şi combaterii acestei afecţiuni maligne.
Principalele obiective ale subprogramului sunt:
1. reducerea poverii cancerului de col uterin în rândul populaţiei feminine prin depistarea în faza incipientă de boală prin screening organizat
2. îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic şi tratament
3. creşterea gradului de informare a populaţiei pentru utilizarea serviciilor de screening ca metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoane asimptomatice.
Screeningul constă în testarea gratuită prin metoda frotiului cervical Babeş – Papanicolau a populaţiei feminine eligibile.
Domnişoarele şi doamnele cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, care nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin, prin Programul Naţional de Screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, beneficiază gratuit de testul papanicolau.
Cum poţi beneficia de testarea gratuită?
Pentru a beneficia de acest program femeile trebuie să se adreseze medicilor de familie, pentru a fi informate şi consiliate cu privire la utilitatea acestui test, modul şi locul recoltării, condiţiile de recoltare, după care vor obţine un formular de recoltare. Cu acest formular, femeile se prezintă la centrele de recoltare în vederea efectuării testului. Rezultatul va fi transmis medicului de familie, femeile fiind informate despre rezultat şi vor primi recomandările medicale în funcţie de rezultatul testului.
Cancerul de col uterin reprezintă unul dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei. Depistat în fazele incipiente, cancerul de col uterin poate fi tratat şi de aceea este importantă testarea periodică. Participarea la programul de screening este foarte important pentru sănătate, atât în ceea ce priveşte prevenirea, dar şi în depistarea precoce a bolii.
La Spitalul Judeţean Satu Mare, în prezent, se mai derulează şi alte 7 programe naţionale.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus