Spune NU poluarii! Protejeaza mediul inconjurator urmand acesti 5 pasi simpli! Reviewed by CD on . Degradarea mediului inconjurator este un proces lent, dar sigur. In prezent, poluarea si epuizarea resurselor naturale reprezinta probleme ce afecteaza o mare p Degradarea mediului inconjurator este un proces lent, dar sigur. In prezent, poluarea si epuizarea resurselor naturale reprezinta probleme ce afecteaza o mare p Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»Spune NU poluarii! Protejeaza mediul inconjurator urmand acesti 5 pasi simpli!

Spune NU poluarii! Protejeaza mediul inconjurator urmand acesti 5 pasi simpli!

Spune NU poluarii! Protejeaza mediul inconjurator urmand acesti 5 pasi simpli!

Degradarea mediului inconjurator este un proces lent, dar sigur. In prezent, poluarea si epuizarea resurselor naturale reprezinta probleme ce afecteaza o mare parte din populatia planetei.

A venit vremea sa constientizam faptul ca resursele naturale NU sunt interminabile si ca orice mica actiune pe care o exercitam asupra mediului inconjurator, cum ar fi simpla aruncare a unui ambalaj pe strada, va avea consecinte negative la scala mare.
Daca si voi va doriti sa contribuiti la protejarea mediul inconjurator, iata cum o puteti face:
Nu mai aruncati gunoaie pe jos! Pentru inceput, adoptati un comportament ecologic prin a evita sa mai aruncati gunoaiele direct pe strada. Exista recipiente speciale pentru colectarea deseurilor, amplasate in fiecare oras. Fiti cetateni responsabili si incurajati reciclarea materialelor din sticla, hartie si plastic, plasand deseurile in pubelele corespunzatoare. De asemenea, daca detineti o fabrica sau o firma care polueaza mediul prin arderea materiei brute, asigurati-va ca apelati la serviciile companiilor care se ocupa de colectarea si reciclarea deseurilor industriale, cum ar fi GREENGlobal, pentru a reduce gradul de poluare.
Conduceti mai rar! Masinile polueaza EXTREM de mult prin arderea combustibilului si evacuarea acelui fum negru si toxic, care este atat de nociv pentru mediul inconjurator. Daca sunteti soferi, sfatul nostru este sa recurgeti mai rar la utilizarea autovehiculului personal pentru a va deplasa prin oras. Optati, in schimb, pentru mijloacele de transport in comun sau alegeti o metoda de deplasare mult mai ecologica si benefica pentru propria santatate – bicicleta. Este posibil ca masina sa va fie indispensabila prin prisma muncii depuse si sa nu puteti renunta la condus. In cazul acesta, puteti duce masina in revizie pentru a identifica problema, intrucat s-ar putea sa fiti nevoiti sa inlocuiti unele piese vechi. Pentru a scapa de problema fumului negru la esapament, asigurati-va ca folositi un tip de combustibil calitativ si fara impuritati. De asemenea, este indicat sa inlocuiti filtrul de aer, bujiile, admisia de aer, dar si uleiul de motor. Iata un pont: navigati pe site-ul www.revizieshop.ro, intrucat aici veti gasi piese auto de schimb rezistente si calitative, speciale pentru marca si modelul masinii pe care o detineti. Pentru a reduce gradul de poluare al masinii, s-ar putea sa fiti nevoiti sa schimbati o serie de componente auto, lucru ce presupune un efort financiar considerabil, insa nu este cazul sa va faceti griji in privinta banilor. Accesand https://www.creditfix.ro/, puteti solicita un credit rapid nebancar cu perioada de ramburs de 45 de zile, pentru a putea acoperi cheltuielile legate de mentenanta automobilului, fara sa fiti nevoiti sa apelati la prieteni sau la familie pentru obtinerea unui imprumut financiar.
Reduceti consumul de energie electrica. Traim intr-o epoca dominata de tehnologie si de nevoia acuta de a fi in permanenta conectati la informatie. De aceea, consumul de curent electric este mai mare ca niciodata. Desi acest lucru nu are un efect imediat si vizibil asupra mediului, il va afecta, cu siguranta, in timp. Energia electrica se obtine prin arderea combustibililor gasiti in natura, precum petrolul sau gazele naturale. Acest lucru inseamna ca pe masura ce consumul de energie creste, resursele naturale se vor imputina, pana cand se vor epuiza. Ceea ce putem face noi, ca umili locuitori ai acestei planete, este sa folosim, cu o frecventa mai scazuta, aparatele electronice si electrocasnice. Spre exemplu, incercati sa nu lasati lumina aprinsa in toate incaperile locuintei, daca nu este necesar. De asemenea, nu uitati incarcatoarele laptop-ului, tabletei si telefonului in priza, deoarece acest lucru duce la o risipa enorma de energie electrica. Totodata, pentru a economisi energie, este indicat sa inlocuiti becurile uzuale cu unele moderne cu led, intrucat acestea din urma sunt mult mai economice si eco-friendly. Vara exista riscul sa consumati mai mult curent electric decat in alte sezoane, din cauza caldurii si a utilizarii frecvente a aparatului de aer conditionat. Nu uitati ca acesta are nevoie de foarte multa energie pentru a functiona, asadar incercati sa nu abuzati de beneficiile oferite de acest minunat aparat electronic.
Nu aruncati mancarea! Poate cel mai jignitor lucru pe care il puteti face la adresa mediului inconjurator, dar si a persoanelor dezavantajate din punct de vedere financiar este sa cumparati o cantitate mult prea mare de produse alimentare, pe care sa le uitati in frigider si ulterior sa le aruncati. Incercati sa consumati toata mancarea din frigider si sa folositi si resturile pentru a crea preparate culinare. Firmele industriale folosesc o cantitate mare de energie electrica, dar si de materie prima pentru a fabrica acele produse pe care noi le cumparam cu atata usurinta din magazin. Insa, adesea nu constientizam procesul din spate si nu realizam cat de mult acesta afecteaza sanatatea mediului si implicit, sanatatea noastra. Daca nu doriti sa consumati si resturile alimentare, asigurati-va ca oferiti acea mancare cainilor maidanezi sau oamenilor strazii. Important este sa nu incurajati risipa sub nicio forma!
Cumparati doar produse ecologice. Este indicat sa achizitionati doar alimente organice, dar si haine din fibre naturale. De asemenea, nu utilizati mai multa hartie decat este necesar si incercati, pe cat puteti, sa reciclati materialele precum sticla, hartia si plasticul. Directorii de companii comerciale trebuie sa acorde o atentie sporita acestui aspect si sa incurajeze comportamentele ecologice in randul angajatilor. Pentru a contribui la regenerarea naturii, puteti sa va inscrieti in programe de voluntariat si sa plantati copaci si flori in parcuri, dar si in restul spatiilor verzi din zonele urbane.
In prezent, omenirea se confrunta cu o mare criza de resurse naturale. Mai mult decat atat, poluarea atmosferei si a solului afecteaza ne afecteaza intr-o mare masura, intrucat, inhalarea de substante chimice pot duce la aparitia bolilor respiratorii si cardiovasculare.
Astazi, mai mult ca niciodata, trebuie sa schimbam ceva! Haideti sa fim cetateni responsabili si rezonabili, deoarece, daca nu indreptam lucrurile cat inca mai avem timp, pagubele pe care le provocam mediului inconjurator vor avea efecte mult mai toxice asupra sanatatii noastre.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus