Senatorul Turos Lorand susţine programul Start-Up Nation Reviewed by CD on . La începutul acestei săptămâni, Senatul a aprobat lansarea programului de sprijinire a întreprinzătorilor mici şi mijlocii Start-Up Nation, votul final urmând s La începutul acestei săptămâni, Senatul a aprobat lansarea programului de sprijinire a întreprinzătorilor mici şi mijlocii Start-Up Nation, votul final urmând s Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Senatorul Turos Lorand susţine programul Start-Up Nation

Senatorul Turos Lorand susţine programul Start-Up Nation

Senatorul Turos Lorand susţine programul Start-Up Nation

La începutul acestei săptămâni, Senatul a aprobat lansarea programului de sprijinire a întreprinzătorilor mici şi mijlocii Start-Up Nation, votul final urmând să fie dat de Camera Deputaţilor.

Prevederile programului au fost prezentate în plen de senatorul UDMR de Satu Mare, Turos Lorand, care consideră că acesta este o şansă extraordinară pentru tinerii întreprinzători din toată ţara, care pot contribui astfel la dezvoltarea economiilor locale şi la crearea de noi locuri de muncă.
În prezent, normele metodologice pentru aplicarea programului sunt supuse dezbaterii publice şi vor fi emise de Guvern imediat după ce se vor încheia consultările.
Prin Start-Up Nation, un număr maxim de 10.000 IMM-uri vor putea să beneficieze în fiecare an de finanţări nerambursabile din partea Guvernului României de până la 200.000 euro pentru fiecare proiect.
Finanţare vor putea să obţină exclusiv firmele înfiinţate după ianuarie 2017. Acestea vor putea să acceseze fonduri pentru achiziţionarea diverselor utilaje, maşini sau unelte de producţie, inclusiv echipamente IT, software, dar şi mobilier de birou. De asemenea, firmele vor putea să-şi finanţeze din aceste fonduri instruirea angajaţilor la cursuri de specializare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus