Sedinta lui Govor
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a făcut din nou show la şedinţa de marţi, luându-i în vizor atât pe reprezentanţii Opoziţiei, cât şi pe cei ai clubului de fotbal Olimpia.
Cu liberalii a început ciondăneala deja la proiectul de hotărâre cu privire la depozitarea la Doba a deşeurilor clujenilor, drept pentru care aceştia au şi părăsit sala de şedinţe pentru puţin timp, apoi s-au întors doar pentru a asculta, la punctul „Diverse” de la finalul şedinţei, replicile pe care le-a dat Mircea Govor la unele declaraţii făcute de noii liberali în conferinţele de presă susţinute de aceştia în ultimele săptămâni şi care l-au vizat şi pe el personal.
„Colegul care a ajuns în Consiliul Judeţean pe lista de supleanţi (Adrian Cozma n.r.) spune că noi nu ne ocupăm de judeţ. Păi hai să dăm puţin timpul înapoi: în 2010, Guvernul pe care-l susţineau cei care acum ne dau lecţii a tăiat 15 milioane de lei din bugetul judeţului Satu Mare şi ne-a obligat să renunţăm la Teatrul de Nord şi la Filarmonică, pe motiv că trebuie să reducem personalul bugetar. Îi mulţumesc şi acum lui Gyuszi (fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes n.r.) că a acceptat să preia la Primărie întregul personal de la Teatru şi Filarmonică, altfel puteam închide ambele instituţii, iar artiştii rămâneau pe drumuri.
Mai mult, dacă în 2010 Arpi (fostul preşedinte al CJ Satu Mare, Csehi Arpad n.r.) nu ar fi intervenit la ministrul Sănătăţii de atunci (Cseke Attila n.r.) şi nu ar fi găsit soluţia transformării spitalului din Tăşnad în secţie exterioară a Spitalului Judeţean, acum Tăşnadul nu ar mai avea spital, fiindcă era pe lista celor ce urmau să fie închise prin hotărârea Guvernului Boc.
Cei care stau acum călare pe cai şi se cred viteji (aluzie la pasiunea pentru călărie a consilierului liberal Adrian Cozma n.r.) nu au adus atunci nici un ban în judeţul Satu Mare. Când l-am întrebat pe deputatul lor, Nelu Holdiş, de ce se întâmplă aşa, mi-a spus ceva ce nu pot să spun aici în public, că mi-e ruşine.
În comparaţie, în ultimii trei ani am adus în judeţ 90 milioane de lei pentru proiecte finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale, altele decât cele pentru care se obţinuseră deja finanţări europene, şi am asfaltat în total 168 km de drumuri în tot judeţul. Dacă nu încetează cu trasul la răspundere, vom discuta altfel şi îmi asum ce o să urmeze” – a atenţionat Mircea Govor.
El a făcut, de asemenea, clarificări în legătură cu poziţia sa şi a partidului pe care îl reprezintă faţă de achiziţia stadionului Someşul şi închirierea „centrului de odihnă şi tratament” de pe strada Retezatului, pentru jucătorii clubului de fotbal Olimpia.
„Eu personal şi cei care cu care sunt în Consiliul Judeţean, colegii mei din PSD, nu am susţinut niciodată cumpărarea stadionului Someşul din bani publici. Dacă cineva vrea să-l cumpere, să-l cumpere din bani privaţi, aia nu ne interesează pe noi” – a declarat Mircea Govor, după care a cerut explicaţii cu privire la organigrama clubului Olimpia: “Vreau în cel mai scurt timp să văd organigrama clubului, că am înţeles că acolo sunt mai mulţi cu mapa decât cu sapa, asta însemnând că sunt mai mulţi oficiali decât fotbalişti. Deci dacă nu clarificăm şi lucrurile astea eu nu o să mai susţin astfel de lucruri, eu sunt total pentru fotbal, pentru sportul sătmărean, dar trebuie să clarificăm lucrurile” – a continuat Govor.
„Olimpia a închiriat un spaţiu pe str. Retezatului nr. 23 ca să culce fotbaliştii sau pe cine vor ei. Nu sunt de acord cu acest mod de a folosi banii publici pentru odihnă şi tratament. Pentru competiţii şi activităţi sportive noi suntem deschişi, dar dacă de astăzi nu se iau măsuri ca acel spaţiu să fie eliberat şi să nu se mai plătească 10.000 de lei pe lună, cee mi se pare o jignire pentru sătmăreni în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, eu voi propune sistarea finanţării clubului Olimpia!” – a încheiat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.