Ședință cu secretarii generali ai comunelor, orașelor și municipiilor din județul Satu Mare Reviewed by CD on . Prefectul Radu Roca a convocat o ședință de lucru cu toți secretarii de UAT uri din județ. Alături de prefect, la întâlnire au mai fost prezenți subprefectul Al Prefectul Radu Roca a convocat o ședință de lucru cu toți secretarii de UAT uri din județ. Alături de prefect, la întâlnire au mai fost prezenți subprefectul Al Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Ședință cu secretarii generali ai comunelor, orașelor și municipiilor din județul Satu Mare

Ședință cu secretarii generali ai comunelor, orașelor și municipiilor din județul Satu Mare

Ședință cu secretarii generali ai comunelor, orașelor și municipiilor din județul Satu Mare

Prefectul Radu Roca a convocat o ședință de lucru cu toți secretarii de UAT uri din județ.
Alături de prefect, la întâlnire au mai fost prezenți subprefectul Altfatter Tamás, directorul de Cancelarie Radu Iancu, secretarul general Cosmin Dorle precum și directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Cătălin Ghiran.
Prefectul Radu Roca i-a atenționat pe secretarii UAT urilor din județ că sunt probleme cu înregistrarea terenurilor în Registrele Agricole Locale.
”Vă reamintesc că secretarul comunei coordonează întocmirea Registrului Agricol Local iar dacă nu vă implicați rapid localitatea dumneavoastră poate avea probleme în accesarea ulterioară de fonduri europene. Pentru că fondurile europene se alocă doar după completarea Registrului Agricol local.” a transmis prefectul Radu Roca.
De asemenea prefectul Radu Roca a ținut să comunice secretarilor de UAT-uri să ia în serios problema combaterii ambroziei.
”Vă rog să le transmiteți primarilor ca o sugestie să cuprindă în bugetul local și sumele necesare combaterii ambroziei. Dacă sunt probleme nu ezitați să contactați Instituția Prefectului , verificați în teritoriu și luați măsurile ce țin de dumneavoastră pentru a stopa răspândirea buruienii ambrozia” – prefect Radu Roca.
Tot în cadrul ședinței de azi prefectul i-a rugat pe secretarii UAT-urilor ce vor fi afectate de sistarea furnizării apei potabile pe perioada 22 iunie ora 22 – 23 iunie să înștiințeze populația , fermierii și pe toți cei afectați să-și facă stocurile de apă pentru a nu avea neplăceri pe timpul în care se efectuează lucrări la conducta de apă .
”Vă mai transmit că în condițiile în care în zilele următoare se anunță și în județ temperaturi caniculare să dați o mare atenție persoanelor vulnerabile și să luați măsurile ce se impun pe perioada în care vom avea peste 33-34 de grade pentru a asigura mai ales hidratarea acestora”- prefect Radu Roca.
Directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Cătălin Ghiran i-a rugat pe secretarii UAT urilor să le transmită recenzorilor să urgenteze acțiunea de colectare a datelor din teren.
”Îi rog pe recenzorii dumneavoastră să nu lase ultimele gospodării pe 17 iulie, adică pe ultima zi a recensământului. Dacă în 2011 la ultimul recensământ am mai putut reface pentru că era pe suport de hârtie acum e imposibil de ajustat cu tabletele . S-ar putea să apară erori la recenzare și de aceea e bine să terminați înainte de 17 iulie de transmis toate datele. Știu că mulți dintre recenzori sunt și funcționari sau angajați în primării așa că rugămintea mea e să-i sprijiniți în munca lor și să le facilitați deplasare chiar de dimineață în teritoriu dacă e cazul”-Gabriel Ghiran.
Tot legat de recensământul populației prefectul Radu Roca i-a atenționat pe recenzori că sunt obligați să respecte legislația în cazul în care persoana recenzată nu se află la domiciliu.
”Se face înștiințarea dacă persoana nu e acasă iar în cazul localităților în care populația minoritară depășește 20% din numărul locuitorilor înștiințarea scrisă se comunică și în limba minorităților respective” – prefect Radu Roca.
La data de 20 iunie 2022, procentul de recenzare a populației, la nivelul județului Satu Mare este de 60,2%.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus