Se reziliază contractul cu firma care i-a îmbolnăvit pe copiii din Odoreu Reviewed by CD on . În cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat şedinţei Colegiului Prefectural, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat rezilierea co În cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat şedinţei Colegiului Prefectural, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat rezilierea co Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Se reziliază contractul cu firma care i-a îmbolnăvit pe copiii din Odoreu

Se reziliază contractul cu firma care i-a îmbolnăvit pe copiii din Odoreu

Se reziliază contractul cu firma care i-a îmbolnăvit pe copiii din Odoreu

În cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat şedinţei Colegiului Prefectural, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat rezilierea constractului cu firma Simultan SRL din judeţul Timiş, cea care a livrat laptele ce i-a îmbolnăvit pe cei 46 elevi de la şcoala din Odoreu.

Conform rezultatele parţiale ale analizelor de laborator, prezentate de prefectul Eugeniu Avram, laptele din lotul livrat la şcoala din Odoreu a fost stabilit ca fiind cauza toxiinfecţiei alimentare în masă, deoarece prezenta modificări organoleptice şi încărcături microbiene ce depășeau nivelul maxim admis.
Firma va fi sancţionată deoarece a pus în pericol sănătatea copiilor, iar autorităţile au dispus confiscarea întregii cantităţi de lapte din aceste loturi şi s-a emis şi o alertă alimentară la nivel naţional, întrucât firma comercializează lactate şi în alte judeţe, fiind furnizor în cadrul programului guvernamental „Cornul şi laptele” în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Sălaj şi Vâlcea.
Adrian Ştef a anunţat că va începe procedurile pentru organizarea unei noi licitaţii în vederea desemnării unui alt furnizor de lapte, dar până atunci, timp de aproximativ o lună de zile, elevii din şcolile sătmărene nu-şi vor mai primi porţiile gratuite de produse lactate. El şi-a exprimat regretul pentru această situaţie, dar a declarat că nu-şi poate asuma riscul de a îmbolnăvi şi alţi copii cu laptele suspect.
De-altfel, toţi cei zece copii din Odoreu internaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a fi ţinuţi sub observaţie de medici au fost externaţi în cursul zilei de vineri, după ce starea lor s-a ameliorat şi au scăpat de orice pericol în urma toxiinfecţiei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus