PDL-iştii vor examen de admitere la liceu şi facultate Reviewed by CD on . În contextul înfiinţării la nivel naţional al „Guvernului Alternativ” condus de fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, PDL-iştii lucrează deja în cele o În contextul înfiinţării la nivel naţional al „Guvernului Alternativ” condus de fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, PDL-iştii lucrează deja în cele o Rating:
Ești aici: Acasă » Educație»PDL-iştii vor examen de admitere la liceu şi facultate

PDL-iştii vor examen de admitere la liceu şi facultate

PDL-iştii vor examen de admitere la liceu şi facultate

În contextul înfiinţării la nivel naţional al „Guvernului Alternativ” condus de fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, PDL-iştii lucrează deja în cele opt comisii formate pentru diferite domenii ale vieţii publice, iar acestea au deja filiale în cadrul fiecărei organizaţii judeţene a partidului.

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Democrat-Liberal, Sorin Ghilea, i-a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, pe preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei de Învăţământ, Cultură şi Culte la nivel judeţean, Monica Popescu, respectiv Radu Pop.
Directoarea Grupului Şcolar „George Bariţiu” din Livada, Monica Popescu, a prezentat o radiografie a situaţiei actuale a învăţământului românesc, în special la nivel liceal, făcând propuneri pentru rezolvarea unor probleme precum corelarea programei şcolare cu oferta reală de pe piaţa muncii, reducerea fenomenului violenţei în şcoli prin creşterea numărului de consilieri ai elevilor, precum şi înlocuirea cornurilor şi a laptelui cu câte o masă caldă în fiecare zi pentru elevi.
În opinia ei, creşterea procentului de promovabilitate a examenelor şcolare finale în acest an, în comparaţie cu anii trecuţi, este un fenomen artificial, rezultat din reducerea exigenţelor în examene şi nicidecum dintr-o pregătire mai bună a elevilor.
La rândul lui, profesorul de la Universitatea „Vasile Goldiş”, Radu Pop, a deplâns soarta absolvenţilor de învăţământ superior, care, din cauza pierderii valorii diplomelor, nu-şi mai găsesc locuri de muncă potrivite specializării lor şi ajung să fie vânzători prin chioşcuri. El propune finanţarea facultăţilor de către stat în funcţie de performanţele acestora.
Ambii reprezentanţi ai Comisiei de Învăţământ din PD-L au accentuat ideea că o măsură prioritară pentru creşterea nivelului educaţiei în România ar trebui să fie reintroducerea examenelor de admitere, atât la licee, cât şi la facultăţi.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus