O zi tâmpită, în gura unor oameni presupus deștepți. Sau invers. Reviewed by CD on . EDITORIAL - Răzvan ŞTEFAN Există o gaură misterioasă din care, la unele remanieri sau altfel de perpeliri politice, sunt scoși, precum iepurii din joben, divers EDITORIAL - Răzvan ŞTEFAN Există o gaură misterioasă din care, la unele remanieri sau altfel de perpeliri politice, sunt scoși, precum iepurii din joben, divers Rating: 0
Ești aici: Acasă » Editorial»O zi tâmpită, în gura unor oameni presupus deștepți. Sau invers.

O zi tâmpită, în gura unor oameni presupus deștepți. Sau invers.

O zi tâmpită, în gura unor oameni presupus deștepți. Sau invers.

EDITORIAL – Răzvan ŞTEFAN

Există o gaură misterioasă din care, la unele remanieri sau altfel de perpeliri politice, sunt scoși, precum iepurii din joben, diverse persoane de care nu auzisei până atunci. Din acel moment, iepurașul, pardon – persoana – începe să apară în noua postură și, încet, încet, se încadrează, undeva în pestrițul tablou al vieții publice autohtone. În acest tablou el se califică la scorțoși sau la “gură slobodă”, pe când alții dispar în anomimatul “sferelor înalte”. Până de curând, pentru mine, Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, intra în categoria “simpaticilor”. Din această destul de restrânsă categorie mai face parte Dumitru Dragomir parezamplu (dar Zegrean se încadra aici, fără a avea păcatele lui Nea Mitică). Dar Nea Augustin a ținut neapărat, parcă, să schimbe categoria, pe una mai jenantă. Zice: ”N-a atacat nimeni România că nu s-au dat numele la cumpărarea unei cartele prepay”.
Am rămas pe gânduri, întrebându-mă dacă prostia este o afecțiune care se ia precum gripa. Mă așteptam ca omul care este șeful instituției menite a veghea asupra îmbinării corecte a legilor cu Constituția României să vină și să facă lumină în îmbârligata problemă a legitimării celor care achiziționează cartele pre-pay. Pe de o parte, instituții de greutate au cerut o astfel de lege în scopul de a putea preveni comiterea de acte cu grad mare de pericol, mai ales în actualul context al războiului contra terorismului. Lucru, de înțeles. Pe de altă parte, reprezentanți ai societății civile au reclamat că o astfel de lege este un atentat la viața privată și ar deschide calea către un stat “Big Brother”. Curtea Constituțională a decis că legea respectivă este neconstituțională. Întro țară normală asta ar însemna ori “lăsați-o baltă cu urmăritul”, ori “ia luați voi, parlamentarilor legea înapoi, la puricat, și făceți-o să corespundă cu Constituția care-i mama legilor”. Și gata!
Ei bine, Zegrean își dă măsura inteligenței și dă cu piata-n baltă, așteptând suta de deștepți să o scoată… Deocamdată, pe malul bălții respective deștepții nu au apărut, fiind în campanie electorală.
În aceeași zi, o mamzelă din cel mai mare partid politic al României( partid care mai și guvernează!), spune: „În toate statele civilizate cei care doresc să ajungă președinți provin din familii complete, sunt căsătoriți, au copii, au nepoți, au trecut prin toate etapele vieții”. Buzele rujate prin care au ieșit aceste vorbe nu sunt ale vreunei mame eroină ci ale Gabrielei Firea, purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD. De Ion Iliescu chiar nu a auzit madama? Sau, dacă ea consideră că România de pe vremea “lui Iliescu” nu era un stat civilizat, sunt convins că, măcar odată, și-a odorizat axilele cu vreun parfum franțuzesc. Franța nu este stat civilizat? Dar de internet a auzit purtătoarea? La întrebarea: What US presidents did not have any children? Prima propoziție care apare este următoarea, Washington, Madison, Jackson Polk and Buchanan never fathered a child.
Mai mult: aluzia la situația candidatului Iohannis(Noi nu avem copii. Alţii au investit în educaţia lor, noi în imobile), trimite cititorul mai degrabă la subiectul jenant pentru PSD(numărul mare de case, care rimează cu Năstase), decât cu o invitație la răscolirea rufăriei sasului.
Chiar nu mai există nimeni în lumea cu pretenții, din care se presupune că se extrage crema țării, să-i pună la punct pe acești zevzeci cu ifose de deștepți în toate? Chiar nu mai este nimeni în țara asta capabil să înțeleagă care-i rostul Curții Constituționale sau al unui purtător de cuvânt?
Și tot ar mai fi fost cum ar mai fi fost… Dar ambele s-au întâmplat în aceeași zi( șapte octombrie!) Faptul este de natură a-i alarma pe cei care se mai așteaptă ca următoarlele alegeri să mai schimbe ceva la… ușa cortului!
Te dileos!

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus