Neuropsihiatrie infantilă şi mai multe curse de microbuse în judeţ
Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa ordinară de luni mai multe proiecte de hotărâre importante ce se vor concretiza în cursul acestui an.
Printre acestea se numără atribuirea unor licenţe de transport pentru curse de microbuse în diferite zone ale judeţului, bani pentru împădurirea fostelor gropi de gunoi ale comunelor, deschiderea unui centru de informare turistică, iar în perspectivă se are în vedere înfiinţarea unei secţii de neuropsihiatrie infantilă şi preluarea Căminului de Argint de la Viile Satu Mare pentru bolnavii de Alzheimer.
Astfel, au fost aprobate câteva mii de lei pentru fiecare comună, bani destinaţi special pentru achiziţionarea puieţilor de stejar cu care vor fi împădurite vechile gropi de gunoi, în cadrul unei campanii desfăşurate împreună cu Agenţia de Protecţie a Mediului.
Centrul de informare turistică se va înfiinţa în clădirea Muzeului de Artă din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, astfel încât să fie uşor accesibil pentru turiştii aşteptaţi în judeţul nostru în urma acţiunilor de promovare pe care le derulează Consiliul Judeţean. Vizitatorii vor putea fi, astfel, îndrumaţi spre punctele de atracţie turistică, vor primi informaţii despre trasee şi cazare şi vor putea să facă rezervări, după modelul funcţional în oraşele occidentale.
Alte proiecte aprobate în şedinţa de luni a Consiliului s-au referit la instituirea sau suplimentarea curselor de microbuse pentru muncitori şi elevi navetişti pe traseele Dumbrava – Livada – Satu Mare, Poiana Codrului – Culciu Mare, Carei – Pir – Tăşnad, Tăşnad – Cig – Eriu Sâncrai, Satu Mare – Amaţi, precum şi curse regulate care fac legătura între fabrica Draxlmaier din Satu Mare cu localităţile Tăşnad, Supur, Carei, Ardud şi Beltiug.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a anunţat că în termen de 2 săptămâni se vor finaliza demersurile atât pentru preluarea Căminului de Argint din Viile Satu Mare pentru bolnavii de Alzheimer (ca să se evite închiderea acestuia), cât şi înfiinţarea unei secţii de neuropsihiatrie în cadrul Spitalului Judeţean, pentru a selecta copiii cu probleme psihiatrice grave dintre cei care ajung în centrele maternale din judeţ, astfel încât aceştia să primească îngrijiri speciale.