Miting Aviatic la Satu Mare Reviewed by CD on . Cea de-a VII-a ediţie a tradiţionalului Miting Aviatic de la Satu Mare, desfăşurat sâmbătă, la orele amiezii, pe Aeroportul Internaţional, a fost unul dintre ce Cea de-a VII-a ediţie a tradiţionalului Miting Aviatic de la Satu Mare, desfăşurat sâmbătă, la orele amiezii, pe Aeroportul Internaţional, a fost unul dintre ce Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Miting Aviatic la Satu Mare

Miting Aviatic la Satu Mare

Miting Aviatic la Satu Mare

Cea de-a VII-a ediţie a tradiţionalului Miting Aviatic de la Satu Mare, desfăşurat sâmbătă, la orele amiezii, pe Aeroportul Internaţional, a fost unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, cu un show total asigurat de planorişti, paraşutişti, Şoimii României şi Albinuţele Baltice.

Ca de obicei, mitingul sătmărean a fost programat la o săptămână după cel mai mare eveniment de acest gen din ţară, cel de la Otopeni şi, aşa cum a remarcat şi directorul Aeroclubului României, care este şi liderul formaţiei de aero-acrobaţii Şoimii României, George Rotaru, acesta este, cu siguranţă, al doilea miting aviatic din ţară, ca importanţă.
„După mitingul de la Otopeni, cel de la Satu Mare se clasează între primele ca şi număr de avioane, spectaculozitatea evoluţiilor şi numărul publicului care savurează aceste evoluţii” – a spus George Rotaru.
La orele 12.30, în prezenţa prefectului Eugeniu Avram, a deputatului Ovidiu Silaghi şi a altor oficialităţi locale, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care este şi organizator principal al evenimentului, a declarat deschis mitingul aviatic, în aplauzele mulţimii de mii de oameni care s-au adunat lângă pista aeroportului, profitând de vremea excelentă pentru această manifestare.
„Încercăm de fiecare dată să fie un program cât mai bogat, dar să păstrăm şi nivelul de adrenalină de la mitingul de anul trecut. Albinuţele Baltice sunt din nou alături de noi, Aeroclubul României, Forţele Aeriene sunt prezente în mitingul de la Satu Mare. Eu cred că este un proiect foarte reuşit, are în vedere să promoveze judeţul Satu Mare şi Aeroportul Internaţional Satu Mare” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.
Pe cerul Sătmarului au evoluat apoi, prezentând acrobaţii ameţitoare, planoriştii şi paraşutiştii de la Aeroclubul României, piloţii avioanelor Extra 300 şi Extra 330, un MIG 21 Lancer sosit de la baza aeriană din Câmpia Turzii în doar şase minute, un elicopter militar Puma, Şoimii României în formaţie de cinci avioane şi vedetele spectacolului, Albinuţele Baltice din Letonia, adică piloţi antrenaţi în şcoala aviatică rusească, deja prieteni ai publicului sătmărean, pe avioane de instrucţie L-39 Albatross.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus