Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu Szabolcs-Szatmar-Bereg Reviewed by CD on . În ultima şedinţă din anul acesta a Consiliului Judeţean, aleşii sătmărenilor au aprobat proiectul de hotărâre prin care se pun bazele „Înţelegerii de cooperare În ultima şedinţă din anul acesta a Consiliului Judeţean, aleşii sătmărenilor au aprobat proiectul de hotărâre prin care se pun bazele „Înţelegerii de cooperare Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu Szabolcs-Szatmar-Bereg

Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu Szabolcs-Szatmar-Bereg

Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu Szabolcs-Szatmar-Bereg

În ultima şedinţă din anul acesta a Consiliului Judeţean, aleşii sătmărenilor au aprobat proiectul de hotărâre prin care se pun bazele „Înţelegerii de cooperare” între judeţele Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, ceea ce constituie, de fapt, o înfrăţire între cele două regiuni, după modelul practicat de localităţile din diferite ţări.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi-a exprimat bucuria în legătură cu unda verde dată de colegii săi pentru demararea formalităţilor de înfrăţire, subliniind că este oarecum de la sine înţeles ca primul protocol de acest gen să fie încheiat cu vecinii noştri din Ungaria.
După experienţa pozitivă a relaţiilor de înfrăţire dintre cele două capitale de judeţ, concretizate în numeroase proiecte comune cu finanţare europeană, dintre care cel mai recent se referă la reabilitarea completă a fostului cinematograf Popular din Satu Mare, administraţiile judeţene doresc şi ele să colaboreze în diverse domenii, de la sport şi cultură până la cooperare economică.
În rest, şedinţa de miercuri s-a desfăşurat fără scandal, unii consilieri din ambele tabere politice solicitând doar lămuriri în privinţa bugetului şi strategiilor de viitor ale clubului de fotbal Olimpia, ei ridicând obiecţii în privinţa numărului prea mare de „stranieri” aduşi la echipă în ultimul an, fără rezultate notabile, precum şi în legătură cu unele presupuse nereguli în activitatea Centrului de copii şi juniori de la Olimpia.
Managerul clubului, Dan Băbuţ, a explicat că a fost nevoie să aducă stranieri la echipă, cu contracte pe un singur sezon, deoarece nu toţi fotbaliştii sătmăreni se ridică la nivelul eşalonului secund în care evoluează echipa. Această penurie de fotbalişti locali a explicat-o prin „pauza” de câţiva care a existat în judeţul Satu Mare în ceea ce priveşte pregătirea tinerilor talentaţi pentru a deveni fotbalişti profesionişti.
Chiar şi aşa, 80% din lotul actual este alcătuit din jucători crescuţi la vechile echipe ale Olimpiei şi Someşului, iar generaţia nouă este pregătită la Centrul de copii şi juniori, care şi-a început activitatea în acest an. În prezent, nu mai puţin de 380 de copii şi juniori joacă la cele 11 echipe alcătuite la diferite nivele de vârstă şi se pare că viitorul sună bine: 14 tineri au fost deja convocaţi la echipele naţionale corespunzătoare categoriilor lor de vârstă, iar cinci juniori sunt pregătiţi să intre în echipa mare, în sezonul următor, urmând să-i înlocuiască pe stranierii cărora le expiră contractele.
După şedinţă, consilierii judeţeni au ciocnit câte-un pahar de şampanie în sala de protocol, mulţumindu-şi unii altora pentru colaborarea din cursul anului ce se apropie de final, nu înainte de a asculta primul grup de colindători care le-a făcut o surpriză frumoasă în holul de la intrarea în Palatul Administrativ.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus