Județul Satu Mare dispune de un sistem de protecție antigrindină unic la nivel național Reviewed by CD on . Proiectul implementat de Consiliul Județean Satu Mare a fost finalizat, stațiile au fost instalate în 40 de localități ale județului, iar în primăvară vor fi pu Proiectul implementat de Consiliul Județean Satu Mare a fost finalizat, stațiile au fost instalate în 40 de localități ale județului, iar în primăvară vor fi pu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Județul Satu Mare dispune de un sistem de protecție antigrindină unic la nivel național

Județul Satu Mare dispune de un sistem de protecție antigrindină unic la nivel național

Județul Satu Mare dispune de un sistem de protecție antigrindină unic la nivel național
Proiectul implementat de Consiliul Județean Satu Mare a fost finalizat, stațiile au fost instalate în 40 de localități ale județului, iar în primăvară vor fi puse în funcțiune.
Astăzi, la conferința de finalizare a proiectului, au fost prezenți experți din partea Autorității Naționale Antigrindină, instituție care va gestiona întreaga rețea de generatoare terestre antigrindină de la nivelul județului. Această rețea va putea funcționa în paralel cu sistemul naţional antigrindină, prin intermediul căruia în județul Satu Mare urmează să fie construite 10 staţii pentru lansarea rachetelor antigrindină. Cele două tehnologii vor funcționa complementar, în funcție de intensitatea fenomenelor meteorologice.
Sistemul antigrindină a fost creat cu scopul de a proteja culturile agricole și proprietățile împotriva daunelor cauzate de grindină.
Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus