”Introducerea cardurilor de sănătate – bani aruncaţi pe apa sâmbetei” crede Laura Bota, lidera PMP Satu Mare! Reviewed by CD on . Distribuirea cardurilor de asigurat de sănătate, care a început în aceste zile la nivel naţional, este un proces fără vreun efect benefic pentru starea de sănăt Distribuirea cardurilor de asigurat de sănătate, care a început în aceste zile la nivel naţional, este un proces fără vreun efect benefic pentru starea de sănăt Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»”Introducerea cardurilor de sănătate – bani aruncaţi pe apa sâmbetei” crede Laura Bota, lidera PMP Satu Mare!

”Introducerea cardurilor de sănătate – bani aruncaţi pe apa sâmbetei” crede Laura Bota, lidera PMP Satu Mare!

”Introducerea cardurilor de sănătate –  bani aruncaţi pe apa sâmbetei” crede Laura Bota, lidera PMP Satu Mare!

Distribuirea cardurilor de asigurat de sănătate, care a început în aceste zile la nivel naţional, este un proces fără vreun efect benefic pentru starea de sănătate a populaţiei României, consideră președinta Partidului Mişcarea Populară (PMP) Satu Mare, Laura Bota. Lidera PMP a arătat pentru Transilvania-tv.ro, că informatizarea sistemului de sănătate nu are nici o şansă să fie implementat în favoarea pacienţilor, drept pentru care acest demers extrem de costisitor, devine inutil. ”Ca de obicei în ultimii ani, în sănătate sunt propuse şi finanţate cu foarte mulţi bani proiecte care nu ajută pe nimeni. Cardul de sănătate, pentru introducerea căruia s-au cheltuit circa 50 de milioane de euro, va fi distribuit prin poştă însă nu va putea fi folosit, deoarece atât medicii de familie, cât şi cei din spitale şi policlinici, nu dispun nici de sistemul de inscripţionare şi nici de cititoare de carduri”, a declarat din calitate de medic Laura Bota.
​ Șefa sătmăreană a PMP a mai adăugat că, din discuţiile purtate cu mai mulţi medici de familie din zonă, rezultă fără echivoc faptul că, demersul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) privind introducerea cardului de asigurat de sănătate este nul şi neavenit, cel puţin în acest moment. ”Cardul vine gol la asigurat, iar medicul de familie trebuie să îl activeze prin inscripţionare şi ulterior citire. Medicii susţin că procedurile de procurare a inscriptoarelor şi cititoarelor de carduri trebuie suportate de către stat, respectiv CNAS. Doctorii cu care am vorbit, spun că CNAS a ignorat să implementeze corect această operaţiune, respectiv să doteze furnizorii de servicii medicale cu cititoare de card. În consecinţă, cardul de sănătate nu este bun de nimic în acest moment, sunt bani aruncaţi fără folos”, a afirmat Bota, medic stomatolog.
​ Lidera PMP Satu Mare a precizat că distribuirea cardurilor de sănătate nu va reglementa raportarea corectă a consultaţiilor efectuate de către medici. „Pacientul vine de două ori lunar, minim, pentru cele două consultaţii decontate de stat. În acest moment, sunt raportate mult mai multe consultaţii decât cele făcute efectiv, chiar dacă sunt sau nu efectuate, iar introducerea cardului avea şi menirea de a stopa acest fenomen. Din păcate, nu se va întâmpla aşa, iar după ce pacienţii vor primi cardurile de sănătate, acestea vor fi recoltate şi ţinute de către medici în cabinete, pentru ca oamenii să nu şi le piardă, deoarece oricum nu au cum să le folosească”, a explicat Laura Bota.
​ Ea susţine că suma imensă folosită pentru cardurile de sănătate putea fi folosită mult mai judicios pentru alte programe naţionale de sănătate, precum transplanturile, oncologie sau autism. „Sunt bani aruncaţi pe apa sâmbetei şi cam atât, sume care puteau fi folosite pentru realizarea unor programe cu adevărat utile pentru români. Cardul de sănătate nu are o utilitate practică şi nu va duce la o mai bună gestionare a fondurilor din sistem”, a conchis aceasta.

Andreea POCOL

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus