Haloween electoral Reviewed by CD on . EDITORIAL - Răzvan ŞTEFAN Așa cum ne-a obișnuit comerțul, la sfârșitul lui octombrie și/sau începutul lui noiembrie, pentru a dezmorți mâinile care nu s-au mai EDITORIAL - Răzvan ŞTEFAN Așa cum ne-a obișnuit comerțul, la sfârșitul lui octombrie și/sau începutul lui noiembrie, pentru a dezmorți mâinile care nu s-au mai Rating: 0
Ești aici: Acasă » Editorial»Haloween electoral

Haloween electoral

Haloween electoral

EDITORIAL – Răzvan ŞTEFAN

Așa cum ne-a obișnuit comerțul, la sfârșitul lui octombrie și/sau începutul lui noiembrie, pentru a dezmorți mâinile care nu s-au mai băgat cam demult prin buzunare, s-a impus o nouă sărbătoare mistico-puerilă: Halloween-ul. Wikipedia spune că, la această sărbătoare: “copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă”. Așa se face că, în aceste zile, toți demonii copilăriei se află de vânzare, în variantă caricaturizată, în vitrine și pe tarabe. Mai mult, ei sunt folosiți de artiști prin afișe care promovează vreun produs cultural al cărei lansare ori expoziție are loc în această perioadă.
Ca un semn, parcă, tocmai acum, pe tărâmul lui Dracula se derulează campania electorală. Iar în această bătălie, candidații sunt pe dos față de personajele haloween-ului: zâne ori prinți ai curățeniei morale, aceștia ne oferă cel mai blajin zâmbet posibil, ne promit cei mai zdraveni dovleci și cele mai savuroase bombonele. Ai putea spune că micuții au în aceste zile parte de o campanie mult mai realistă în ceea ce privește viitorul, față de cei maturi al căror vot este cerut în numele unui viitor roz. Roz doar dacă votezi pe cine trebuie! Căci, dacă nu, dracul, fantomele, balaurii celor mai întunecate vise și cele mai urâte vrăjitoare(toate aflate de cealaltă parte, bineînțeles malefică), te vor mânca de viu. Oamenii mari trebuie să creadă aceste baliverne. Cum că, dacă raiul există, acolo doar diavolul poate avea mai multe case, în timp ce îngerașii(care au copii – dracii, nu!) se luptă să înfrunte armata lui Sauron, demon cu bale de sânge, al cărui scop e să-i strângă pe îngeri în pușcării etc.
În cazul în care ți-ai crescut odrasla până acum, când are trei-patru anișori, ferindu-l de relele lumii, campania de Haloween vine, cumva în ajutorul lui și-l pregătește înfățișându-i o lume mult mai aproape de realitate. Acest univers al copilăriei acestor zile este, așa cum e și lumea reală, bântuit de personaje abjecte, draci, vârcolaci, morți-vii, vrăjitoare și flăcări abisale. Toți ar vrea să-ți ia, dacă nu pot viața, măcar ceva scump. Exact ca în lumea reală.
Problema e că, haloween-ul se termină odată cu venirea zorilor iar dacă e ceață, odată și odată și aceasta se va risipi. Pe când electoralele, vin întrun ciclu care pare nesfârșit și au ca rezultat exact opusul a ceea ce s-a promis. De vină sunt întotdeauna alții. Culmea e că, la fiecare sfârșit, vinovații sunt cei care au pierdut alegerile la sfârșitul ciclului anterior. Mă rog, esențialul este că, cei care au fost la putere nu și-au putut-o exercita din cauza celor care nu au fost la putere.
Așa că aveți grijă ce faceți în ziua alegerilor! Că dacă nu, vă va înghiții focul gheenei și vă veți petrece eternitatea în subpământul lui Bau-Bau, unde nu poți să faci decât să te scalzi în smoală topită!
Abracadabra

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus