Florisal zice că iarna nu ne va lua prin surprindere Reviewed by CD on . Primarul Dorel Coica, însoţit de viceprimarul Radu Roca şi consilierii locali Maskulik Csaba din partea UDMR şi Cosmin Raţiu PD-L, a inspectat vineri dimineaţa Primarul Dorel Coica, însoţit de viceprimarul Radu Roca şi consilierii locali Maskulik Csaba din partea UDMR şi Cosmin Raţiu PD-L, a inspectat vineri dimineaţa Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Florisal zice că iarna nu ne va lua prin surprindere

Florisal zice că iarna nu ne va lua prin surprindere

Florisal zice că iarna nu ne va lua prin surprindere

Primarul Dorel Coica, însoţit de viceprimarul Radu Roca şi consilierii locali Maskulik Csaba din partea UDMR şi Cosmin Raţiu PD-L, a inspectat vineri dimineaţa baza de utilaje a societăţii Florisal, pentru a verifica dacă aceasta este pregătită cum se cuvine pentru operaţiunile de deszăpezire din această iarnă.

Oficialii au declarat că doresc să fie siguri că nu vom avea surprize neplăcute la iarnă, în condiţiile în care recent şi-au asumat responsabilitatea prelungirii contractului cu Florisal până în 2019, astfel că ei vor fi primii vizaţi de eventualele nemulţumiri ale populaţiei în legătură cu acest aspect. Patronul societăţii Florisal, Vasile Puşcaş, i-a informat pe reprezentanţii autorităţilor că 33 de utilaje sunt pregătite pentru a curăţa de zăpadă peste un milion de metri pătraţi de suprafaţă a tuturor străzilor din municipiul Satu Mare, cam un sfert dintre acestea fiind incluse în aşa numita Categorie I, adică podurile peste Someş şi bulevardele principale ale oraşului.Un număr de 134 de angajaţi Florisal vor participa la operaţiunile de deszăpezire, iar societatea are în stoc 350 tone de sare şi 36 tone clorură de magneziu, substanţe ce vor fi împrăştiate pe străzile Sătmarului împotriva poleiului. De asemenea, Florisal a contractat cu furnizorii alte 1.300 tone de sare şi 300 tone de clorură de magneziu, la care va avea acces în următoarele luni, dacă va fi nevoie. Vasile Puşcaş a declarat că unul dintre cele mai pozitive aspecte în această activitate din ultimii ani a fost renunţarea la împrăştierea nisipului pe străzi, în cantitate de până la 3.500 tone anual, care ajungea în sistemul de canalizare a oraşului şi numai decolmatarea acestuia, primăvara, costa municipalitatea nu mai puţin de 5 milioane de lei. Acum toată deszăpezirea costă maxim 2,5 milioane de lei într-o iarnă şi nu mai trebuie să-şi facă griji nimeni pentru decolmatare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus