Fermierii din Satu Mare au protestat pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile înregistrate la plata subvențiilor Reviewed by CD on . Fermierii din Satu Mare s-au adunat vineri, 5 august, în fața sediului APIA de pe strada Botizului pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile Fermierii din Satu Mare s-au adunat vineri, 5 august, în fața sediului APIA de pe strada Botizului pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Fermierii din Satu Mare au protestat pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile înregistrate la plata subvențiilor

Fermierii din Satu Mare au protestat pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile înregistrate la plata subvențiilor

Fermierii din Satu Mare au protestat pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile înregistrate la plata subvențiilor

Fermierii din Satu Mare s-au adunat vineri, 5 august, în fața sediului APIA de pe strada Botizului pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile înregistrate la plata subvențiilor.

Înarmați cu pancarte pe care scriau sloganuri precum: „Nu omorâți zootehnia română”, „Cerem sancționarae sabotorilor de la APIA”, „Vrem plata subvențiilor la timp”, etc., fermierii și-au dat întâlnire în fața sediului APIA. O parte dintre fermieri au venit cu utilaje agricole, iar alții cu jeep-uri.

Din fața sediului APIA, fermierii au pornit până sub pasajul de pe strada Botizului (vis-a-vis de Pescăruș) unde și-au așteptat colegii împreună cu care vor mărșălui până pe platoul din fața Palatului Administrativ.

„Motivul acestui protest este neîncasarea subvențiilor și mai avem și alte puncte cum ar fi modificarea Legii 60, Legea etichetării, cu privire la scoaterea de pe rafturile de lactate a produselor care conțin grăsimi vegetale. Acestea ar fi două dintre cele șapte puncte pe care le cerem să se modifice”, spune unul dintre fermierii prezenți la protestul de astăzi.

În jurul orei 13.00, protestatarii au ajuns pe platoul din fața Palatului Administrativ unde au strigat „Hoții ! Hoții!”, cerându-și drepturile.

De asemenea, Cooperativa Samus Lact Satu Mare a oferit gratuit lapte sătmărenilor.

Fermierii care au protestat vineri, 5 august la Satu Mare spun că au ajuns la limita suportabilității și că statul nu îi sprijină deloc. Producătorii se plâng că litrul de lapte a scăzut cu 45% și că reducerea TVA-ului nu se oglindește în prețul produselor de pe raft.

„Așa cum se știe, valorile sunt în mediul rural. Toți cei care sunt acuma, sau majoritatea celor care sunt în orașe, majoritatea celor care sunt în conducerea administrațiilor locale și în conducerea administrației naționale, sunt fii sau nepoți de țărani. Jandarmii care sunt aicea și ne păzesc pe noi, la fel, sunt frații noștri, sunt copiii noștri, sunt prietenii noștri. Toți, toți, sunt plătiți din munca noastră, a celor care facem producție. În anul 2015-2016 am ajuns la limita suportabilității. Suntem de batjocură. Pe un litrul de lapte nu putem lua nici o butelie de apă”, spune unul dintre fermierii prezenți la protestul de astăzi.”

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus