Eugeniu Avram și Virgil Enătescut, distinși în gradul de Comandor Reviewed by CD on . În Sala mică de ședințe din incinta Palatului Administrativ a avut loc joi un ceremonial în cadrul căruia prefectul dr. Eugeniu Avram și academicianul dr. Virgi În Sala mică de ședințe din incinta Palatului Administrativ a avut loc joi un ceremonial în cadrul căruia prefectul dr. Eugeniu Avram și academicianul dr. Virgi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Eugeniu Avram și Virgil Enătescut, distinși în gradul de Comandor

Eugeniu Avram și Virgil Enătescut, distinși în gradul de Comandor

Eugeniu Avram și Virgil Enătescut, distinși în gradul de Comandor

În Sala mică de ședințe din incinta Palatului Administrativ a avut loc joi un ceremonial în cadrul căruia prefectul dr. Eugeniu Avram și academicianul dr. Virgil Enătescu au fost distinși cu titlul de „Membru de Onoare în Grad de Comandor”.

La eveniment au participat preoți, șefi de instituții militare active și în retragere, directori de instituții, primari, colegii celor două oficialități distinse. Invitatul special a fost președintele Ordinului Miliar din România, col. Ing. Adrian Constantin care le-a înmânat distincțiile celor doi.
Distincțiile s-au oferit ca „expresie a recunoașterii atribuției și contribuției domniilor lor la emanciparea națiunii, a preocupărilor și griji față de valorile naționale”.
Profesorul universitar dr. Gavril Ardelean s-a arătat foarte încântat să prezinte „Laudatio” și consideră că acordarea acestei „demnități a fost un fapt inspirat deoarece domnul dr. Eugeniu Avram este un cetățean onest, o personalitate marcantă, este un profesionist remarcabil, este un cercetător cu rezultate deosebite, un manager instituțional care a obținut rezultate deosebite.”
După acordarea distincțiilor, prefectul Eugeniu Avram a spus că și-a dedicat întreaga sa activitate cetățeanului fiind ghidat de „corectitudine, dorința de perfecționare, cinstirea și propășirea României”.
Apoi, academicianul Virgil Enătescu a menționat că nu a făcut nici un sacrificiu, iar cele mai mari realizări ale lui sunt din perioada comunistă. „A fost vorba de o pasiune, de un hobby în tot ceea ce am făcut, iar succesul meu se datorează rezistenței celor care nu au vrut să mă lase să fac”.
Eugeniu Avram a absolvit liceul, iar apoi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara ca șef de promoție. A urmat apoi modulul psihopedagogic și un curs de masterat în domeniul dreptului administrativ, în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad. A urmat doctoratul în domeniul medicinii veterinare, axându-se pe Parazitologie. Din 2005, este rector universitar în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, unde predă cursuri de Parazitologie generală și Protecția alimentară.
De asemenea, dr. Eugeniu Avram este autorul a trei cărți și 40 de articole de specialitate. Din luna mai 2012, Eugeniu Avram îndeplinește funcția de prefect al județului Satu Mare.
Acad. dr. Virgil Enătescu s-a născut pe data de 11 noiembrie 1940 la Braşov. Studiile liceale le-a absolvit la Liceul „Emanoil Gojdu” din Oradea după care s-a înscris la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca pe care a absolvit-o în 1964.
Virgil Enătescu este doctor în ştiinţe medicale şi antropologie culturală. Primul doctorat, cel în ştiinţe medicale, îl susţine în 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara iar al doilea doctorat (cel în antropologie culturală) la Academia Română. Este posesorul a opt brevete de invenţie şi două certificate de inovator. De-a lungul carierei sale a efectuat cercetări în domenii precum: psihiatrie, cibernetică, informatică, inteligenţa artificială, ştiinţe cognitive, antropologie, psihoterapie, etc. A participat la peste 140 de conferinţe ştiinţifice internaţionale.
Virgil Enătescu, este autorul mai multor lucrări ştiinţifice dar şi în domeniul literaturii. Este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, dar şi în numeroase asociaţii şi societăţi ştiinţifice de pe toate meridianele lumii, iar ca o recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea ştiinţei, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ale contemporaneităţii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus