Egiptul Faraonilor la Muzeul Judeţean Reviewed by CD on . Joi după amiază a avut loc la Muzeul Judeţean Satu Mare vernisajul expoziţiei având ca temă Egiptul Faraonilor, numerosul public fiind întâmpinat de de director Joi după amiază a avut loc la Muzeul Judeţean Satu Mare vernisajul expoziţiei având ca temă Egiptul Faraonilor, numerosul public fiind întâmpinat de de director Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Egiptul Faraonilor la Muzeul Judeţean

Egiptul Faraonilor la Muzeul Judeţean

Egiptul Faraonilor la Muzeul Judeţean

Joi după amiază a avut loc la Muzeul Judeţean Satu Mare vernisajul expoziţiei având ca temă Egiptul Faraonilor, numerosul public fiind întâmpinat de de directorul instituţiei gazdă, Liviu Marta, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi paleontologul Ciprian Astaloş.

Sătmărenii pot să admire zeci de statuete ce reprezintă zei din Egiptul Antic, o colecție de scarabei, amulete, podoabe, fragmente de mumie și un sarcofag pictat și scris cu hieroglife.
Prin reconstituirile și obiectele originale expuse, vizitatorii pot să intre în universul fascinant al culturii și civilizației egiptene antice şi vor putea reflecta la naşterea şi evoluţia cunoscută în decursul a patru milenii de către instituţii, legi şi cutume ale societăţii umane „civilizate”.
Prin amenajarea unei camere funerare s-a urmărit surprinderea credinţelor în viaţa de după moarte şi, prin aceasta, a universului mental al unei civilizaţii în care sentimentul perenităţii pare să fie ingredientul principal din cadrul misteriosului scenariu ce a dus la realizarea unor lucrări publice de o monumentalitate vecină cu supranaturalul.
Prin informațiile expuse pe panouri, vizitatorii vor afla numeroase detalii despre istoria și cultura egipteană veche, precum și despre legăturile acesteia cu alte spații geografice, inclusiv cu teritoriul României de astăzi.
În cadrul expoziţiei sunt expuse numeroase piese originale, precum statuete, amulete, scarabei, podoabe aduse de la zece muzee: un muzeu din Ungaria (Muzeul Ferenc Móra din Szeged) și nouă muzee din România (Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca; Muzeul Național Brukenthal din Sibiu; Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu; Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare; Muzeul Țării Crișurilor din Oradea; Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău; Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva; Muzeul Județean Mureș din Târgu Mureș și Muzeul de Istorie din Turda).
Expoziția va fi putea fi vizitată în perioada 19 februarie – 10 mai, iar prețul unui bilet de intrare este de 2 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, respectiv 3 lei pentru adulți.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus