Doi sătmăreni au realizat cel mai nou videoclip al Alexandrei Ungureanu Reviewed by CD on . Alexandra Ungureanu a lansat alaturi de Nora Denes Symphonical, un nou videoclip, primul din cadrul proiectului pop-simfonic "Music in pROgress", filmat in luna Alexandra Ungureanu a lansat alaturi de Nora Denes Symphonical, un nou videoclip, primul din cadrul proiectului pop-simfonic "Music in pROgress", filmat in luna Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Doi sătmăreni au realizat cel mai nou videoclip al Alexandrei Ungureanu

Doi sătmăreni au realizat cel mai nou videoclip al Alexandrei Ungureanu

Alexandra Ungureanu a lansat alaturi de Nora Denes Symphonical, un nou videoclip, primul din cadrul proiectului pop-simfonic „Music in pROgress”, filmat in luna aprilie, la Baia-Mare. Artista a beneficiat de o echipa 100% satmareana pentru realizarea videoclipului, din care a facut parte regizorul careian Paula Onet, dar si Sebastian Secan, producator general al videoclipului, de asemenea originar din Carei. Campania muzicala este prima de acest fel din Romania si isi propune sa spuna povestea unor locatii turistice unice in tara, dar mai putin cunoscute publicului larg. Initiativa este sustinuta muzical de cateva piese pop, orchestrate intr-un mod cu totul original, intr-o maniera simfonica.

Lansarea videoclipului marcheaza o premiera atat in cariera artistului, cat si pe piata muzicala din Romania.

„Am anticipat faptul ca si la noi incepe sa se poarte fusionul muzicii moderne si cel al muzicii simfonice, care cred ca va deveni, in scurt timp, un trend si in Romania. Am ales piese moderne, care mie imi plac foarte mult, pe care, prin prietenia cu Nora, care deja gandise un proiect de acest fel pentru scena am reusit sa le orchestram in aceasta varianta, simfonica”

ALEXANDRA UNGUREANU:

Filmarile videoclipului „Deja vu” au avut loc in luna aprilie, in centrul istoric al municipiului Baia Mare. Videoclipul spune povestea unei calatorii pe bicicleta, prin care Alexandra descopera frumusetea unor oameni si locuri din oras, mai putin cunoscute publicului larg.

Videoclipul a fost regizat de Paula Onet, in colaborare cu baimareanul Andrei Toth, fiind pentru prima oara cand aceasta a filmat un videoclip muzical pentru un artist roman. Satmareanca Paula Onet este un tanar regizor cu performante in cinematografia internationala si este cunoscuta pentru filmul „Dupa fel si chip”, prezent in selectia oficiala la festivaluri precum: Karlovy Vary, Zagreb, Cannes sau TIFF.

„Prin acest videoclip invitam lumea la o plimbare de pe bicicleta pe scena, un drum presarat de instrumentisti si insotit de acorduri muzicale care transpun un hit, intr-un beat. De multe ori ascultam muzica in timp ce ne deplasam dintr-un loc in altul sau ne plimbam. Ce ar fi daca acest ritm interior ar deveni dintr-o data vizibil? In fond si la urma urmei, de pe bicicleta pe scena nu este decat un pas, o data ce bucuria de a canta este prezenta”

PAULA ONET – regizor:

„Music in pROgress” este primul proiect pop simfonic independent din Romania si a fost realizat alaturi de orchestra „Nora Denes Symphonical”, formata din muzicieni profesionisti, dascali si elevi ai Liceului de Arta din Baia Mare.

„A fost o mare provocare pentru mine, pentru ca e o zona clar elitista din punct de vedere muzical, mai ales pentru cei veniti din muzica usoara. Un timbru apreciat in zona pop, nu inseamna o reusita sigura in zona clasica. Mi-am dorit sa incerc si sper ca am reusit sa fac ceea ce stiu eu mai bine, sa transmit emotie”

ALEXANDRA UNGUREANU:

Piesa pentru care a fost filmat videoclipul este „Deja vu”, o reinterpretare a melodiei cantata in varianta originala de Ami si Grasu XXL.

„Deja vu” este primul dintr-o serie de patru videoclipuri care vor fi lansate in cadrul proiectului „Music in pROgress” pe parcursul intregului an. Trei dintre cele 4 videoclipuri au fost regizate de satmareanca Paula Onet, cel de-al patrulea fiind regizat de clujeanca Mihaela Andoni.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus