Colegiul Național „Doamna Stanca”, la ceas aniversar (Galerie Foto) Reviewed by CD on . Joi, 26 mai, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” a sărbătorit „200 de ani de tradiţie în învăţământul sătmărean”. Astfel, conducerea liceului, alături de profesor Joi, 26 mai, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” a sărbătorit „200 de ani de tradiţie în învăţământul sătmărean”. Astfel, conducerea liceului, alături de profesor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Colegiul Național „Doamna Stanca”, la ceas aniversar (Galerie Foto)

Colegiul Național „Doamna Stanca”, la ceas aniversar (Galerie Foto)

Joi, 26 mai, Colegiul Naţional „Doamna Stanca” a sărbătorit „200 de ani de tradiţie în învăţământul sătmărean”. Astfel, conducerea liceului, alături de profesori, elevi, oficialităţi judeţene şi locale, au celebrat două secole de istorie.

Anul 2016 este pentru învăţământul sătmărean unul jubiliar, aniversându-se 200 de ani de învăţământ pe meleagurile sătmărene. Joi, s-au celebrat două secole de istorie, deoarece viața școlii a fost marcată de-a lungul timpului de prezența unor personalități cum ar fi:
– Petru Bran – începând cu anul școlar 1858 – 1859 la Colegiul Național „Doamna Stanca” a funcționat prima catedră de limba română, avându-l ca profesor pe protopopul greco-catolic Petru Bran.
– Dr. Vasile Lucaciu – în perioada 1878 – 1884, în instituție a predat marele patriot, preotul greco – catolic Vasile Lucaciu, personalitate remarcantă a istoriei naționale, luptător pentru recunoașterea drepturile românilor (Mișcarea Memorandistă dintre anii 1892 – 1894) și pentru Unirea din anul 1918.
– Ioan Slavici- în anul 1868 își susține la Colegiul Național „Doamna Stanca” examenul de Bacalaureat.

Cu ocazia împlinirii a două secole de istorie pentru prestigiosul colegiu a fost dezvelită şi o placă omagială.

Cei 200 de ani aniversari au fost marcaţi de lansarea albumului monografic intitulat „O istorie a Colegiului Naţional Doamna Stanca”, precum şi de o inovaţie în cultivarea tradiţiei în educaţie: acordarea de nume ilustre unor cabinete din liceu.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus