Cele mai multe cazuri de trichineloză din ultimii 3 ani, în judeţul Satu Mare Reviewed by CD on . Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Satu Mare au desfasurat si vor desfasura in perioada urmatoare, controale la gospodarii Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Satu Mare au desfasurat si vor desfasura in perioada urmatoare, controale la gospodarii Rating:
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Cele mai multe cazuri de trichineloză din ultimii 3 ani, în judeţul Satu Mare

Cele mai multe cazuri de trichineloză din ultimii 3 ani, în judeţul Satu Mare

Cele mai multe cazuri de trichineloză din ultimii 3 ani, în judeţul Satu Mare

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Satu Mare au desfasurat si vor desfasura in perioada urmatoare, controale la gospodariile din judet pentru a depista si a preveni aparitia dar si transmiterea catre om, a trichinelozei. Pana la aceasta data a anului 2011 au fost depistate 28 capete de suine infestate cu trichineloza. Aceasta cifra este cea mai mare din ultimii 3 ani de zile, inregistrata de catre DSVSA Satu Mare. In anul 2008 au fost contabilizate 18 cazuri, in 2009, 11 cazuri iar in 2010, 19 cazuri. 25% dintre cazurile inregistrate in acest an au fost depistate in comuna Odoreu iar 4 dintre cele 8 cazuri descoperite in luna decembrie la nivelul judetului provin tot din Odoreu. DSVASA Satu Mare explica acest fapt prin prezenta gropii de gunoi din Odoreu, care desi inchisa la oara
actuala, mai furnizeaza conditii prielnice pentru inmultirea populatiei de sobolani. Satmarenii pot efectua examenele trichineloscopice in Satu Mare in Piata Mare, Piata Mica, Piata Somes si pe B-dul Closca. In Carei in Piata Carei iar in Negresti Oas in Piata Negrestri Oas. Programul de lucru pentru efectuarea examenelor trichineloscopice in perioada 01 – 24.12.2011 este de luni pana vineri  8 – 16, sambata orele 8 – 15 si duminica 8-13.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus