Căpșunii de Satu Mare vor ajunge mai târziu în piețe Reviewed by CD on . Primele fructe care trebuie să iasă de piață, în luna mai, sunt căpșunele, județul Satu Mare fiind renumit pentru producția acestui fruct de primăvară care ajun Primele fructe care trebuie să iasă de piață, în luna mai, sunt căpșunele, județul Satu Mare fiind renumit pentru producția acestui fruct de primăvară care ajun Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Căpșunii de Satu Mare vor ajunge mai târziu în piețe

Căpșunii de Satu Mare vor ajunge mai târziu în piețe

Căpșunii de Satu Mare vor ajunge mai târziu în piețe

Primele fructe care trebuie să iasă de piață, în luna mai, sunt căpșunele, județul Satu Mare fiind renumit pentru producția acestui fruct de primăvară care ajunge de aici în toată țara. Se pare însă că unii producători nu vor mai avea câștigurile de anul trecut de pe urma acestei culturi, după ce aproximativ 15-20%% din plante au înghețat.și au fost nevoiți să investească și mai mulți bani în folii pentru a mai salva o parte din căpșunii din câmp.

„Eu am aproape un hectar, jumătate acoperit cu folie și jumătate nu. Eu zic că din cauza timpului întârziem puțin, dar totuși sperăm ca la începutul lunii mai să ieșim cu căpșuni de ai noștri, românești și cealaltă recoltă, care nu este acoperită, cu timpul care se preconizează, eu cred că întârziem până la sfârșitul lui mai, începutul lui iunie.
Cei care nu au fost acoperiți, primul rând de flori li s-a dus. Au fost afectați, ca au fost și minus două grade și primul rând de flori care au fost ieșite s-au înnegrit. În parcela unde avem un soi mai timpuriu se vede că florile sunt negre. ”, afirmă Marius Dudaș, producător de căpșuni din Micula
„Unde florea trebuie să se polenizeze, este afectat fructul, care deja a început să crească, și se înegreste și asta face să fie deteriorată, să nu mai fie căpșuna.”,afirmă Neluțu Dărămuș,alt producător din Micula.
Marius își va vinde prima parte a producției, cea din sere, în piață și în aprozarul propriu și abia ceea ce se va coace în câmp va da intermediarilor pentru a duce în alte județe din țară.
Se pare că nu în toate zonele județului vremea rece a afectat căpșunii, în Halmeu pagubele produse de frig fiind nesemnificative asupra plantațiilor de căpșune.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus