Campanie comună a ONG-urilor sătmărene pentru 2% din impozit Reviewed by CD on . La invitaţia Asociaţiei Stea, reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale sătmărene, între care se numără Caritas, Fundaţia Hans Lindner sau Asocia La invitaţia Asociaţiei Stea, reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale sătmărene, între care se numără Caritas, Fundaţia Hans Lindner sau Asocia Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Campanie comună a ONG-urilor sătmărene pentru 2% din impozit

Campanie comună a ONG-urilor sătmărene pentru 2% din impozit

Campanie comună a ONG-urilor sătmărene pentru 2% din impozit

La invitaţia Asociaţiei Stea, reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvernamentale sătmărene, între care se numără Caritas, Fundaţia Hans Lindner sau Asociaţia Fara, au participat miercuri la o conferinţă de presă în care au prezentat proiectul comun de atragere a contribuţiilor de 2% din impozitul pe venit pentru sprijinirea activităţii acestor organizaţii.

Potrivit declaraţiilor directoarei Asociaţiei Stea, Cristina Bala, nu mai puţin de 26 ONG-uri sătmărene, specializate pe activităţi de protecţie şi integrare socială, educaţie sau cultură, au format împreună un grup de lucru intersectorial pentru a-şi uni eforturile în slujba comunităţii.
Toţi sătmărenii pot să contribuie la eforturile acestor organizaţii direcţionând 2% din impozitul pe venitul realizat în cursul anului trecut spre una dintre ele, după preferinţele fiecăruia.
Tot ce trebuie să faceţi este să descărcaţi Formularul 230 (dacă în 2014 aţi avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 aţi realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente) de pe site-ul ANAF sau al oricărei ONG din Satu Mare, să-l completaţi şi să-l depuneţi la Administraţia Finanţelor Publice. Mai aveţi timp să depuneţi formularele până în 25 mai 2015.
Trebuie menţionat faptul că dacă nu indicaţi nici un ONG căreia să i se vireze cei 2% din impozitul pe veniturile dumneavoastră, banii respectivi vor ajunge automat în bugetul de stat, ceea ce înseamnă că sunt mai puţine şanse să ajungă înapoi vreodată pentru susţinerea proiectelor sociale din Satu Mare.
Prezent la conferinţa de presă, primarul Dorel Coica a anunţat că unul dintre proiectele care vor putea fi finanţate din cei 2% este terapia ocupaţională prin horticultură, iniţiată de Asociaţia Stea cu sprijinul Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Satu Mare.
Este vorba despre o activitate în care sunt angrenaţi tinerii străzii aflaţi în grija Asociaţiei Stea. În prezent, aceştia lucrează o mică grădină din curtea asociaţiei, din care îşi asigură alimentele pentru hrana zilnică şi învaţă, în acelaşi timp, valoarea muncii, dobândind şi simţul responsabilităţii.
Bazându-se pe succesul de până acum al programului, Asociaţia Stea doreşte să-l extindă şi să amenajeze o grădină mai mare, iar Primăria a găsit un teren potrivit în zona Curtuiuş. Dacă proiectul de hotărâre va trece de votul consilierilor locali la şedinţa extraordinară de vineri, terenul respectiv va fi dat în folosinţă gratuită, pe termen lung, Asociaţiei Stea.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus