Bilanțul activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Satu Mare în anul 2023 Reviewed by CD on . Prefectul Radu Roca a prezidat ședința de bilanț a activităților desfășurate de CJSU în anul 2023, alături de vicepreședinții Pataki Csaba, președintele Consili Prefectul Radu Roca a prezidat ședința de bilanț a activităților desfășurate de CJSU în anul 2023, alături de vicepreședinții Pataki Csaba, președintele Consili Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Bilanțul activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Satu Mare în anul 2023

Bilanțul activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Satu Mare în anul 2023

Bilanțul activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Satu Mare în anul 2023

Prefectul Radu Roca a prezidat ședința de bilanț a activităților desfășurate de CJSU în anul 2023, alături de vicepreședinții Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare și lt. col. Ovidiu Leuca, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, care a și susținut prezentarea. Au fost prezenți și subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop, directorul de Cancelarie, Radu Iancu , precum și toți membrii comitetului.
În cifre, activitatea CJSU în perioada analizată înseamnă 5 ședințe ordinare și extraordinare, adoptarea a 13 hotărâri, cuprinzând în principal stabilirea și aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul județului Satu Mare pentru prevenire și combaterea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.
În anul 2023 s-au primit un număr de 17 rapoarte privind producerea situaţiilor de urgenţă, majoritatea cu vânt puternic, ploi torențiale și grindină, însemnând pagube materiale destul de mari.
Au fost distruse următoarele obiective socio-economice:
9 construcții agricole (solarii), 15 bucăți folie solarii.
Terenuri agricole, pășuni și fânețe afectate/distruse – 7 ha;
Teren afectat material lemnos – 22 mc.
În baza ordinului prefectului s-a constituit o comisie mixtă de constatare a pagubelor la culturile agricole ca urmare a unor fenomene meteorologice periculoase la nivelul județului Satu Mare.
După evaluarea și centralizarea pagubelor la culturile agricole s-au constatat următoarele:
Suprafața calamitată – 2300 ha, culturi agricole afectate în procent 30-100%.
În anul 2023 s-au transmis un număr de 24 de mesaje către Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi agenţii economici care, prin specificul activităţii, constituie factori de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă. De asemenea s-au transmis către autorităților locale un număr de 227 S.M.S. – uri și 24 mesaje RO-Alert.
În anul 2023, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, prin președintele și vicepreședinții acestuia, a avut în atenţie cooperarea interinstituţională în cadrul structurii, în scopul unei gestionări eficiente a situaţiilor de urgenţă și efectelor generate de inundații la nivelul județului Satu Mare.
De asemenea, un rol foarte important C.J.S.U. l-a a avut în gestionarea situației din zona afectată de scurgerea de gaze din localitatea Supuru de Sus.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus