Apa potabilă se distribuie din cisterne la Negreşti-Oaş Reviewed by CD on . Locuitorii din Negreşti-Oaş se confruntă cu o secetă fără precedent în istoria recentă a orașului, ceea ce face ca sursele de apă de la care se alimentează capi Locuitorii din Negreşti-Oaş se confruntă cu o secetă fără precedent în istoria recentă a orașului, ceea ce face ca sursele de apă de la care se alimentează capi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Apa potabilă se distribuie din cisterne la Negreşti-Oaş

Apa potabilă se distribuie din cisterne la Negreşti-Oaş

Apa potabilă se distribuie din cisterne la Negreşti-Oaş

Locuitorii din Negreşti-Oaş se confruntă cu o secetă fără precedent în istoria recentă a orașului, ceea ce face ca sursele de apă de la care se alimentează capitala Ţării Oaşului să aibă debite foarte scăzute sau chiar deloc.

Principala sursă de apă a orașului Negrești-Oaș este Valea Rea de la Huta Certeze, iar sursa secundară râul Tur.
Primarul Aurelia Fedorca a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ocazie cu care reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor Române, Cornel Merce, și reprezentantul societăţii Apaserv, care asigură alimentarea cu apă a oraşului, au informat autorităţile locale că la captarea de pe Valea Rea intră în jur de 144 litri/ secundă, dar efectiv în stația din Negrești-Oaș ajung 55 de litri pe secundă.
Concluzia lor este că undeva există o risipă uriașă de apă, înainte de a intra în stația de la Negrești-Oaș. Pentru a găsi apa „dispărută” pe reţea ar trebui verificate piscinele şi păstrăvăriile din Certeze, comună în care nici o gospodărie nu este branşată legal la reţeaua de apă în acest moment.
Ca variantă provizorie, primăriţa a solicitat companiei de apă Apaserv să distribuie apă în cartierele de blocuri. Două cisterne cu capacitate de 8, respectiv 6 metri cubi, au asigurat miercuri apă potabilă în cartierele din oraşul Negreşti-Oaş, între orele 9.00-20.00.
Punctele de deservire sunt zona blocurilor ANL din cartierul Decebal şi zona Centrului de afaceri din cartierul Baltă. Primăria a primit ajutor și de la ISU Satu Mare: o cisternă cu apă s-a aflat miercuri pe Aleea Trandafirilor, iar alta va ajunge joi în oraş, acolo unde va fi nevoie.
Cisternele cu apă se vor afla permanent în cartiere până când situația se va ameliora. Situația este similară și pe toate străzile situate în amonte: Victoriei, Luna, George Coșbuc, Livezilor, Tudor Vladimirescu, Oașului.
Primarul Aurelia Fedorca recomandă tuturor negreștenilor, fie că locuiesc la bloc sau la casă, să înțeleagă că toți au aceeaşi problemă. Din păcate, până vineri întregul judeţ Satu Mare se va afla tot sub cod portocaliu de caniculă.
Problema este una gravă, rezolvabilă doar pe termen lung și foarte costisitoare. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme pe viitor, orașul Negrești-Oaș are nevoie de o sursă alternativă de apă de adâncime. De altfel, se lucrează deja de un an la un proiect în acest sens.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus