Anestezia generală – un procedeu sigur și nedureros Reviewed by CD on . Multe persoane au auzit, vorbesc sau au trecut prin anestezia generală. Dar ce este de fapt aceasta procedură? Cum se procedează? Cât este ea de periculoasă? Ce Multe persoane au auzit, vorbesc sau au trecut prin anestezia generală. Dar ce este de fapt aceasta procedură? Cum se procedează? Cât este ea de periculoasă? Ce Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Anestezia generală – un procedeu sigur și nedureros

Anestezia generală – un procedeu sigur și nedureros

Anestezia generală – un procedeu sigur și nedureros

tn_anestezie_dementa-20130808-174144 maxresdefault 658x0_257550-doctori-operatieMulte persoane au auzit, vorbesc sau au trecut prin anestezia generală. Dar ce este de fapt aceasta procedură? Cum se procedează? Cât este ea de periculoasă? Ce se întâmplă de fapt cu noi în tot acest timp? Sunt întrebări la care probabil ne gândim doar în momentul în care aflăm că trebuie trecem printr-un astfel de procedeu.
Anestezia generală reprezintă suspendarea ansamblului de sensibilități ale organismului și este utilizată în special pe timpul intervenților chirurgicale. Însă, se mai recurge la ea în vederea anumitor examene de durată sau dureroase, cu scopul de a îmbunătății confortul pacientului și a asigura o calitate tehnică sufiecientă.
Anestezia generală se face înaintea operației și este esențială o consultare a medicului anestezist cu pacientul. Acesta dă posibilitatea medicului să stabilească un contact spihologic cu pacientul în care să înlăture eventual temerile acestuia, explicându-i desfășurarea intervenției.
Adevărul despre anestezia generală este faptul că nu este deloc periculoasă însă anestezistul trebuie să cunoască antecedentele sale medico – chirurgicale și familiale, reacțiile la anesteziile suferite anterior de către pacient sau de membrii familiei sale, tratamente în curs, alergii, intoxicație alcoolică, precum și să efectueze un examen clinic complet.
Consultării efectuate de către anestezist de cele mai multe ori i se adaugă examene complementare ca măsurarea ureei și glicemiei în sângele recoltat de la pacient, căutarea zahărului și albuminei în urină, electrocardiograma și radiografia pulmonară.
În timpul operației, adormirea sau inducția anesteziei este realizată prin administrarea unui agent anestezic, cel mai des în prezent prin injectare intravenoasă decât inhalarea unui anestezic gazos.
Anestezia prin inhalare, prin care am trecut de curând și eu, constă în aplicarea pe față pacientului a unei măști legate la un balon ce conține un amestec gazos de oxigen (30% minimum) și protoxid de azot (70% minimum) asociate cu un anestezic volatil.
Anestezia prin injecție intravenoasă constă în introducerea în circulația sangvină a unui agent hipnotic căruia i se adaugă, în principal, un preparat curarizant și un preparat analgetic de tip morfinic atunci când este necesar pentru ca durerea să fie diminuată.
Anestezia generală necesită o supraveghere permanentă a funcțiilor vitale, respiratorii și circulatorii ale pacientului pe toată durata intervenției. Anestezistul este cel care controlează presiunea arterială și întreprinde, dacă este necesar, o perfuzie adaptată. Ei supraveghează profunzimea somnului, care trebuie să rămână la stadiul chirurgical, adică cu respirația regulată și cu relaxare musculară.
Imediat după operație, pacientul este condus într-o sală specială numită: sala de trezire. Supravegherea trezirii este foarte importantă deoarece se întâmplă adesea ca în acest moment să se producă accidente anestezice, cum ar fi înghițirea limbii, sau legate de actul operator.
Bolnavul nu este readus în camera sa decât atunci când și-a regăsit o stare normală a conștienței și reflee suficiente.
Totuși utilizarea anumitor calmante ca benzodiazepinele provoacă adesea o amnezie postoperatorie, iar pacientul nereamintindu-și de aceasta primă trezire, are impresia că nu s-a trezit decât în camera sa. Este necesar un răgaz de câteva ore înainte ca pacientul să poată să bea, apoi să mânânce.
Acum că v-am descris amănunțit ce reprezintă anestezia generală, care sunt pașii acestui demers și în ce constă, vă sfătuiesc spă nu vă fie frică de această variantă.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus