A fost inaugurată pârtia Luna Șes Reviewed by CD on . Începând de duminică, 21 ianuarie 2024, pârtia de la Luna Șes este deschisă pentru toți pasionații de schi, zilnic între orele 09:00 –16:00. Stațiunea de Schi L Începând de duminică, 21 ianuarie 2024, pârtia de la Luna Șes este deschisă pentru toți pasionații de schi, zilnic între orele 09:00 –16:00. Stațiunea de Schi L Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»A fost inaugurată pârtia Luna Șes

A fost inaugurată pârtia Luna Șes

A fost inaugurată pârtia Luna Șes

Începând de duminică, 21 ianuarie 2024, pârtia de la Luna Șes este deschisă pentru toți pasionații de schi, zilnic între orele 09:00 –16:00.

Stațiunea de Schi Luna Șes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) și pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de orașul Negrești-Oaș, în una dintre cele mai pitoreşti zone ale României – “Ţara Oaşului”. Accesul spre pârtie se face din dreptul stației de carburanți Petrom de la intrarea în orașul Negrești-Oaș, pe un drum asfaltat marcat cu panouri care indică traseul până la parcarea care deservește instalația de telescaun de la baza pârtiei.
Pârtia Luna Șes este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roșu) și este destinată schiorilor cu competențe medii și avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lățimea are aproximativ 50 de metri și se întinde pe o suprafață de 9,5 hectare. Pentru a oferi o experiență unică, pârtia beneficiază de un telescaun modern, iluminare nocturnă și un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale, care va asigura condiții optime de schi pe tot parcursul sezonului. Telescaunul are o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră.
Consiliul Județean Satu Mare a investit resurse importante prin diferite programe de dezvoltare pentru amenajarea pârtiei, montarea telescaunului, realizarea instalației de zăpadă artificială, modernizarea drumului de acces spre baza pârtiei, alimentarea cu energie electrică și apă potabilă a zonei turistice, realizarea lacului de acumulare, a rezervorului de apă și a stației de tratare a apei. De asemenea, au fost instalate grupuri sanitare, a fost achiziționată o mașină de bătut zăpada și au fost construite un punct de prim ajutor și o bază Salvamont.
Finanțarea lucrărilor, în valoare totală de 71.678.934 lei, a fost asigurată din bugetul de stat, fonduri PHARE, Programul Național de Dezvoltare Locală, precum și din bugetul Județului Satu Mare și bugetul orașului Negrești-Oaș. În luna decembrie 2023, Consiliul Județean Satu Mare a predat întreaga investiție spre administrare Consiliului Local Negrești-Oaș.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus