Colegiul Economic și-a prezentat oferta educațională Reviewed by CD on . Înconjuraţi de mirajul sărbătorilor de iarnă, în murmurul colindelor de Crăciun, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare şi-a prezentat oferta educaţional Înconjuraţi de mirajul sărbătorilor de iarnă, în murmurul colindelor de Crăciun, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare şi-a prezentat oferta educaţional Rating: 0
Ești aici: Acasă » Educație»Colegiul Economic și-a prezentat oferta educațională

Colegiul Economic și-a prezentat oferta educațională

Colegiul Economic și-a prezentat oferta educațională

Înconjuraţi de mirajul sărbătorilor de iarnă, în murmurul colindelor de Crăciun, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare şi-a prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar 2014-2015.

Joi, 12 decembrie, începând cu ora 16, conducerea Colegiului Economic a făcut cunoscută această ofertă educațională într-un cadru inedit: elevii clasei a X-a I, sub îndrumarea profesorilor Margareta și Traian Costinaș și în prezeța dirigintei Piscoran Nastaca, au pregătit o expoziție culinară tematică de Crăciun deosebită (preparatele culinare au fost realizate în bucătăria colegiului) și un mise-en-place (aranjarea unor mese pentru un cadru festiv), cu scop demonstrativ, în cabinetul de Banqueting al Colegiului.
Așadar, părinții prezenți la această ofertă educațională (peste 200 de persoane) au fost informați de posibilitatea continuării studiilor de către elevii claselor a IX-a la forma de învăţământ profesional și au fost invitați să viziteze această expoziție, dar și bucătăria foarte bine dotată, pentru a afla și a vedea în mod direct în ce condiții și-ar putea desfășura copiii lor orele de teorie și de practică. Părinții au fost încântați de tot ceea ce au văzut și i-au felicitat pe elevi pentru design-ul deosebit al produselor culinare, dar și al sălii, exprimându-și dorința ca și copiii lor să studieze în asemenea condiții.
Forma de învăţământ profesional de 2 ani se adresează tuturor elevilor din clasele a IX-a şi a X-a, de la orice şcoală care doresc să-şi continue studiile în domeniul: alimentație, calificarea: bucătar sau ospătar. Singura condiţie pentru a se putea înscrie este să nu aibă 18 ani împliniţi la începerea şcolii, adică la 15 septembrie 2014.
Pentru anul şcolar 2014-2015 Colegiul Economic oferă: 28 locuri la calificarea bucătar cu limba de predare română; 28 locuri la calificarea ospătar cu limba de predare: română pentru 14 locuri; maghiară pentru 14 locuri.
La sfârşitul celor doi ani de şcoală profesională, elevii vor putea susţine examenul de atestare a competenţelor profesionale, în urma căruia vor obţine Certificatul de calificare profesională nivel 2. De asemenea, pe parcursul celor doi ani de şcolarizare, fiecare elev primeşte lunar, sub formă de bursă, 200 lei.
Felicitându-i pentru măiestria cu care au lucrat, le mulţumim atât elevilor, cât şi profesorilor, iar pe cei interesaţi să se specializeze în acest domeniu îi aşteptăm cu drag!

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus