„Confesiunile cărturarului”, o nouă inițiativă culturală
Biblioteca Județeană Satu Mare Satu Mare, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Cenaclului Cronograf și Asociația Scriitorilor de Nord Vest, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, dau startul unui nou proiect intitulat ,,Confesiunile cărturarului”.
Prima activitate se va derula vineri, 31 martie 2017, cu începere de la ora 13.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare.
Ideea organizatorilor este aceea de a prezenta publicului, în ultima zi de vineri a fiecărei luni calendaristice, un scriitor sătmărean. La prima întâlnire cu cititorii va fi prezent scriitorul Felician Pop.
Felician Pop s-a născut la 25.11.1961 în Satu Mare. A publicat numeroase volume de poezie, proză, monografii dar și lucrări științifice: „Ploaia de onix”, versuri, Editura Thor, 1993; „Abso Lut”, versuri, Editura Someşul, 1999; „La margine de mijloc”, Monografia comunei Odoreu, Editura Daya, 2003; „Instrumentar pentru vis”, versuri, Editura Solstiţiu, 2006; „Sâmbra Oilor – 50”, 2007; „Oţeloaia” – 50”, 2007; „Infernet”, versuri, Editura Citadela, 2009; „Istoria secretă a Sătmarului”, în colaborare cu Robert Laszlo, editura Citadela 2010; „Dibuitorul de cuvinte” versuri, editura „Dacia” 2010, Cluj Napoca; „Povestea pălincii” ediţie trilingvă română, maghiară, engleză, editura Solstiţiu, Satu Mare, 2010; „Turn desfrunzit”, editura Citadela, 2013.
Este președinte al Asociaţiei Scriitorilor de Nord Vest Satu Mare, mentor al Cenaclului „Alfazet”, membru fondator al Cenaclului „Cronograf”, fondator al revistelor „Confluenţe” și „Citadela”.
În cariera profesională a fost mereu cu un pas înaintea timpului său, ca manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare dar și în funcția pe care o deține acum, manager al Muzeului Județean Satu Mare. A evolua nu este doar un verb pentru Felician Pop ci un mod de a trăi și a gândi.