Legea privind Statutul polițistului a fost modificată Reviewed by CD on . În Monitorul Oficial nr. 540 din 19 iulie 2016, a fost publicată Legea nr. 152/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliți În Monitorul Oficial nr. 540 din 19 iulie 2016, a fost publicată Legea nr. 152/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliți Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Legea privind Statutul polițistului a fost modificată

Legea privind Statutul polițistului a fost modificată

Legea privind Statutul polițistului a fost modificată

În Monitorul Oficial nr. 540 din 19 iulie 2016, a fost publicată Legea nr. 152/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

monitorul_oficial1

În continuare, vom prezenta respectivele modificări.

Art. 26 din Legea nr. 360/2002 (modificată prin Legea nr. 152/2016)
Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 26 stabilea faptul că activitatea și conduita polițistului sunt evaluate o dată pe an, iar concluziile se consemnează în evaluarea anuală de serviciu, cu acordarea uneia dintre următoarele calificative: «foarte bine», «bine», «satisfăcător», «nesatisfăcător».

În continuare, era prevăzut faptul că în cazul în care polițistul nu a desfășurat activitate pe durata întregului an, calificativul acordat ca urmare a evaluării întocmite pentru perioada sau perioadele lucrate constituie calificativ anual numai dacă activitatea desfășurată depășește cumulat 6 luni.

De asemenea, metodologia privind evaluarea polițistului se stabilește prin ordin al ministrului administrației și internelor.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 26 dispune următoarele:

„(1) Evaluarea activității profesionale individuale și a conduitei polițistului, denumită în continuare evaluare de serviciu, se realizează o dată pe an. Perioada evaluată este cuprinsă între 1 ianuarie și 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea, iar în cazul personalului didactic și didactic auxiliar perioada evaluată este corespunzătoare anului de învățământ.

(2) Prin excepție, evaluarea de serviciu se realizează și pentru o perioadă mai mică decât cea prevăzută la alin. (1), în următoarele situații:

a) la acordarea gradului profesional următor;

b) la modificarea sau suspendarea raportului de serviciu, care produce consecințe pe o perioadă mai mare de 60 de zile calendaristice, sau la încetarea raportului de serviciu;

c) la modificarea sau suspendarea raportului de serviciu, care produce consecințe pe o perioadă mai mare de 60 de zile calendaristice, sau la încetarea raportului de serviciu, în alte situații decât cele prevăzute la art. 69 alin. (1) lit. g), h), i) sau l), al persoanei care are competența de a întocmi evaluarea;

d) în alte situații decât cele prevăzute la lit. a)-c), atunci când activitatea desfășurată de polițist este mai mare de 30 de zile.

(3) Evaluarea de serviciu realizată în condițiile alin. (1) reprezintă evaluare de serviciu anuală, iar cea realizată în condițiile alin. (2) reprezintă evaluare de serviciu parțială.

(4) Polițistului i se întocmește evaluare de serviciu anuală numai dacă perioada de activitate desfășurată este, cumulat, de cel puțin 6 luni inclusiv.

(5) În situația în care perioada prevăzută la alin. (4) este rezultatul mai multor perioade de activitate profesională însumate, evaluate în condițiile alin. (2), rezultatul evaluării de serviciu anuale se stabilește pe baza punctajului obținut ca medie ponderată a punctajelor obținute la evaluările de serviciu parțiale”.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus