E toamnă, se trezesc sindicaliştii Reviewed by CD on . Ca de obicei în această perioadă a anului, sindicatele se trezesc din amorţeală şi anunţă mişcări sindicale împotriva guvernanţilor. Deocamdată, potrivit declar Ca de obicei în această perioadă a anului, sindicatele se trezesc din amorţeală şi anunţă mişcări sindicale împotriva guvernanţilor. Deocamdată, potrivit declar Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»E toamnă, se trezesc sindicaliÅŸtii

E toamnă, se trezesc sindicaliştii

E toamnă, se trezesc sindicaliştii

Ca de obicei în această perioadă a anului, sindicatele se trezesc din amorţeală şi anunţă mişcări sindicale împotriva guvernanţilor.

Deocamdată, potrivit declaraţiilor liderilor Cartel Alfa Satu Mare, mişcările sindicale se limitează la trimiterea către Guvern, prin intermediul Prefecturii, a unei scrisori în care-şi prezintă nemulţumirile, precum şi la o întâlnire cu parlamentarii sătmăreni, pe care speră să o organizeze în cursul acestei luni.
Secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, împreună cu preşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, Ioan Drăgan, şi preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Marius Gînţă, au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, principalele nemulţumiri ai salariaţilor pe care îi reprezintă.
Ei sunt nemulţumiţi, mai ales, de faptul că, deşi în anul 2011 sindicatele au încheiat un pact cu forţele politice care alcătuiesc acum USL, convenind să modifice Legea Dialogului Social în favoarea angajaţilor, acest lucru nu s-a întâmplat după ce USL a ajuns la putere, parţial şi din cauza presiunilor la care este supus Guvernul din partea organismelor financiare internaţionale.
Astfel, în acest moment doar 30% dintre salariaţii din România beneficiază de avantajele contractelor colective de muncă, în timp ce restul, în opinia sindicaliştilor, sunt exploataţi de patroni precum sclavii.
Liderii de sindicat sunt nemulţumiţi şi de faptul că, în ciuda promisiunilor făcute încă de fostul premier Tăriceanu, salariul minim pe economie în România a rămas la 34% din salariul mediu la nivel naţional, în timp ce în Europa civilizată aceasta a ajuns deja la 60% din salariul mediu.
Ioan Drăgan îşi face griji atât pentru achitarea salariilor profesorilor în ultima lună a anului, pentru care se se pare că nu sunt prevăzuţi bani în buget, cât şi pentru plata drepturilor salariale câştigate în instanţă şi decontarea cheltuielilor de navetă a personalului didactic şi nedidactic.
De asemenea, Marius Gînţă se plânge de salarizarea precară a poliţiştilor, care continuă să fie consideraţi masă de sacrificiu de către superiorii lor.

 

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus