Finanţele sătmărene au depăşit planul la încasări Reviewed by CD on . În cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi la sediul instituţiei, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, şi pur În cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi la sediul instituţiei, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, şi pur Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»FinanÅ£ele sătmărene au depăşit planul la încasări

Finanţele sătmărene au depăşit planul la încasări

Finanţele sătmărene au depăşit planul la încasări

În cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi la sediul instituţiei, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, şi purtătoarea de cuvânt Dana Godja au prezentat bilanţul activităţii pe primele nouă luni ale acestui an, din care au reieşit rezultate pozitive cam în toate domeniile.

Astfel, până acum în judeţul Satu Mare au fost încasate la bugetul de stat 709 milioane de lei, faţă de 644 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă realizarea planului de încasări în proporţie de 102,21%, situând DGFP Satu Mare în Top 10 la nivel naţional. Mircea Ardelean este de părere că în acest rezultat se simte creşterea economică medie cu 2% la nivel naţional, dar şi o disciplinare a contribuabililor în ceea ce priveşte achitarea obligaţiilor lor fiscale către stat. În aceeaşi perioadă, nivelul arieratelor, adică a restanţelor pe care le au contribuabilii către bugetul de stat, a fost redus de la suma de 155 milioane la 115 milioane de lei. Tot în primele trei trimestre ale anului în curs au fost efectuate 966 inspecţii fiscale la persoanele juridice, iar în urma acestora au fost atrase la bugetul de stat sume suplimentare în valoare de peste 50 milioane de lei. În schimb, un fenomen îngrijorător îl reprezintă nivelul restanţelor pe care le au primăriile din judeţ la plata lucrărilor şi serviciilor efectuate de diferite firme în localităţile respective. Valoarea totală a acestora a ajuns la 9,3 milioane de lei, iar în fruntea clasamentului se află comunele Călineşti-Oaş, Certeze, Crucişor, Oraşu Nou şi Târşolţ. Mai grav este că cea mai mare parte a acestor restanţe au fost angajate de primari fără să prevadă asemenea cheltuieli în bugetul localităţilor lor pe acest an, iar singura lor speranţă este că vor primi bani suplimentari la următoarea rectificare a bugetului. La fel cum DGFP mai aşteaptă ceva bani la rectificare şi pentru a se putea asigura salariile cadrelor didactice şi pe cele ale însoţitorilor persoanelor cu handicap în ultimele luni ale anului. Pentru a le putea asigura aceste salarii ar mai fi nevoie de aproximativ 31 milioane de lei.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus