Cenaclul „Alfazet” a fost reînființat Reviewed by CD on . Cenaclul „Alfazet” a fost reînființat în cadrul unei conferințe de presă susținută de directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Robert Laszlo, alătu Cenaclul „Alfazet” a fost reînființat în cadrul unei conferințe de presă susținută de directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Robert Laszlo, alătu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Cultură»Cenaclul „Alfazet” a fost reînființat

Cenaclul „Alfazet” a fost reînființat

Cenaclul „Alfazet” a fost reînființat

Cenaclul „Alfazet” a fost reînființat în cadrul unei conferințe de presă susținută de directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Robert Laszlo, alături de membrii Corina Caterenciuc și Abel Varga.

Despre cenaclul tinerilor artiști „Alfazet” vă putem spune că a fost înființat în anul 2007 și a funcționat o bună perioadă de timp pe lângă Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.
Cenaclul a avut și o revistă cu același nume, din care au apărut două numere, în 29 februarie și 15 iulie 2008. Cenaclul este structurat pe patru secțiuni care cuprind tineri creatori, interpreți, iubitori ai civilizației și istoriei, mai exact secțiune literatură, artele spectactolului, arte vizuale, istorie și tradiție.
Robert Laszlo a declarat că a debutat la rândul rău în acest cenaclu în anul 2008, iar acum a devenit mentorul acestuia. Scopul principal al cenaclului este de a promova arta tânără autentică sătmăreană și de a sprijini artiștii aflați la început de drum.
„Pe această cale lansăm o invitație tuturor tinerilor care se regăsesc într-una dintre aceste secțiuni pentru a veni alături de noi. Vrem să devenim o componentă importantă a fenomenului cultural, să colaborăm cu celelalte instituții de cultură din județ, din țară și din străinătate, precum și cu ONG-urile de profil.”, a spus Robert.
Mentorul cenaclului a mai menționat că au sprijinul direct al Consiliului Județean, al președintelui Adrian Ștef și de aceea consideră că în foarte scurt timp „vom deveni un element identitar distinct în peisajul cultural sătmărean”.
Corina Caterinciuc este o sătmăreancă din Republica Moldova, este elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și a dorit să participe la acest proiect deoarece ar motiva și ar ajuta elevii care au alte preocupări.
Cu acest proiect se dorește organizarea mai multor acțiuni. Prima va avea loc vineri, 12 septembrie la Centrul de Creație unde se va inaugura o galerie de artă. Cenaclul are în componență și o trupă care va cânta doar muzică pop-rock despre care membrul trupei Abel Varga a declarat că „sper să încânte sătmărenii cu compozițiile proprii”.
De asemenea, membrii Cenaclului „Alfazet” se vor implica în organizarea festivalului de datini și obiceiuri de iarnă de la Satu Mare, vor organiza o excursie sub genericul „Sătmarul misterelor”. Sigla cenaclului este coiful celtic de la Ciumești, un simbol unic în țară.
Pentru membrii cenaclului va urma o ședință în care se va alege un președinte, patru vicepreședinți pentru fiecare secțiune și un secretar.
Elevii și studenții până în 30 de ani, care doresc să schimbe mediul cultural sătmărean sunt așteptați să se înscrie.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus