Cutremur în județul Satu Mare. Reviewed by CD on . Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în județul Satu Mare s-a resimțit în cursul zilei de astăzi, 26 ianuarie, un c Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în județul Satu Mare s-a resimțit în cursul zilei de astăzi, 26 ianuarie, un c Rating: 0
EÈ™ti aici: Acasă » Articole Recomandate»Cutremur în judeÈ›ul Satu Mare.

Cutremur în județul Satu Mare.

Cutremur în județul Satu Mare.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în județul Satu Mare s-a resimțit în cursul zilei de astăzi, 26 ianuarie, un cutremur.

Seismul s-a produs în nordul județului, având epicentrul între localitățile Șirlău și Tarna Mare, la o adâncime de 12,2 km. Este vorba despre un cutremur de 2,6 grade, produs în jurul orei 17.29.
Reamintim faptul că Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au elaborat un plan de situații privind cele mai mari pericole în județul Satu Mare.
Potrivit specialiștilor, cele mai mari pericole pentru siguranța sătmărenilor sunt lacul de acumulare de la Călineşti şi zona seismică de la Carei.
În documentul citat, după analiza registrului de riscuri, se arată că în zona seismică de la Carei şi lacul de acumulare de la Călineşti-Oaş se are în vedere crearea unor baze operaționale.
Și asta pentru a se putea interveni în condiţii cât mai bune. Bazele de operaţii ar trebui să fie situate la cel puţin 10-15 kilometri depărtare de zona de risc. În acest sens au fost luate în considerare două posibile locaţii. Una la Livada pentru lacul de la Călineşti-Oaş, respectiv fosta unitate de infanterie de la Carei pentru zona Careiului.
Ca și locație de rezervă pentru zona Călinești-Oaș este prevăzută zona lacului Mujdeni, iar pentru Carei ar fi zona Petreștiului.
Conform unei analize realizate de către specialiştii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare, în judeţ se pot produce cutremure cu o intensitate mai mare sau egală cu VII pe scara Medvedev – Spoheuer – Karnik, respectiv până la 7 grade pe scara Richter.
Motiv pentru care la sfârşitul anului 2013 a avut loc în Carei, în organizarea ISU Satu Mare, cel mai mare exerciţiu de simulare a producerii unui cutremur organizat în ultimii 20 de ani în judeţ.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus